Panduro Hobby

Hallå och goddagens!

Efter en snabblunch på en västerbottenostpaj som inte smakade ett skit så gick jag äntligen ner på Panduro Hobby. Och blev helt och hållet inspirerad.
Morsade på en arbetskamrat som också var där, fick tips om att använda stållinjal när man ska skära i kartong eller hårdare papper. Skitbra! Det lär jag behöva nämligen .. ;o)

Jag inhandlade både papper med olika dekoration på, dubbelhäftande tejp, lite fina scrapbook-blommor, sidenband och diverse. Men Kreativiteten arbetade med alla materialen där nere.

Det känns bra, nu har jag handlat ytterligare 5 julklappar (under 300 kr!). Föräldrar är mindre värda nu när de har barn ^^ - i julklappsväg iaf. På födelsedagar räknas man inte som förälder. Vem fan säger födelsedagsförälder? *tsk tsk tsk*

När jag stod i kassan (tur jag hade! missade jättekön, den kom efter mig igen sen) fick jag tid att kolla klockan medan kassörskan försökte få igång kassan som hakat upp sig. Det hade gått 50 min sen jag kom!
Hur gick det till, liksom?

Nu har jag blivit tillfrågad av min chef om jag kan fixa i ordning en framsida till vår Introduktions-pärm för nyanställda. Ska fundera lite hur jag ska "designa" den.

Bra dag idag. Det är fredag! Panduro avklarad *längtar tills jag kan få börja leka*, nu är det nästa roliga sak idag - fika med Bella och Natha. Och inte på Söder denna gång! Nej, vi ska till gamla kära Odenplan. *takes me back*

Okej, till hat-arkivet och göra äckel-insortering. Tur att jag redan har sorterat alla i personnummerordning :)

TREVLIG HELG!

Träning ikväll

En insikt kom till mig precis.

Jag vet nu varför jag har svårt att sova, är fruktansvärt rastlös, orkeslös och snarstucken till humöret.
Min kropp saknar endorfinattackerna!

Ikväll är det träning. Bara jag inte dör under uppvärmningen .. :P


Julklappshysterin påbörjad..

Nu på lunchen köpte jag årets första julklappar (i Sverige iaf) - hittade två presenter i Japan som syskonbarnen ska få.
För att få en överblick skrev jag en lista på de jag ska köpa julklappar till.. Funderar på att stryka föräldrarna eller *dunderidé* ge ett personligt julkort med något fint i! Så får jag pyssla lite också fram till jul. Perfekt!

Men då MÅSTE jag gå till Panduro idag :P Sweeet! Hm, får gå tidigare hem helt enkelt. Det är ju träning ikväll. *måste verkligen gå, behöver få lite träningsvärk*

JÄKLAR! Nära på att glömma att jag har en inbokad massagetid nu kl 14.00!

Svåraste julklappen blir nog till älsklingen..
Love-ly, vad önskar du dig?


Whose line is it anyway?

Det här är en helt underbar tv-show. De improviserar allt - äkta komedi!
Om du kan, ladda hem hela säsongerna.En annan rolig video jag precis kikade på är denna urgulliga unge:

Jag dreglar efter Photoshop!

Jag håller på att bli tokig. Jag vill hålla på och leka med Photoshop!
Men jag har försökt hitta gratis nedladdningsbara program, photoshop 7.0 är den version som jag höll på med förut hos mor. Vart kan jag hitta gratisversioner? (inte trialversion som funkar 30 dagar då..)
Dregel:
https://store2.adobe.com/cfusion/store/html/index.cfm?event=displayProduct&categoryOID=3015036&store=OLS-SE 

Jag förstår inte vad det är som händer! Är SÅ omotiverad! Vill inte göra någonting.
Just nu vill jag verkligen inte jobba, har ingen glädje alls av att sitta kvar på jobbet. Och inte heller känns det värt att flexa ut några timmar och gå och strosa runt i centrum här.
Det finns inget jag vill göra.  Hur går det till?
Inte ens äta, dricka en kopp te, surfa, spela eller sjunga lockar mig. Inget.

Men jag tänker nog försöka läsa lite, boken är ju faktiskt spännande.


Doktor Sophie Morrison besöker en patient i Acid Row, ett nedgånget område där endast kvinnor och barn bor - missbruk, vandlism och brott regerar. Vad Sophie inte vet om är att det är en känd pedofils hem hon besöker.  På nyheterna cirkulerar bilder på en försvunnen flicka - Amy - och Acid Rows fredfulla marsh blir snabbt en okontrollerad anarki.   Sophie blir tagen som gisslan/fånge i pedofilens hem medan folkmassan slänger stenar på huset och vill bränna ned dem.


Taido .. *suck*

Jag har ångest, har inte tränat något på evigheter.

Har jag tappat lusten? - något.

Är det för mycket omkring mig? - JA! Jobb, plugg, tusen andra ansvarsområden, försöka ha ett social liv - och ha tid med min pojkvän!

För lat för att ta itu med det? - Ganska.

Irriterad för att mitt lår kommer i vägen? - Ja. Det påverkar mig ständigt numera. Har inte tränat på länge visserligen, men jag har känningar i låret ändå och vill bara stretcha ut det!

Ska till magnetröntgen den 6 nov kl 14.20? - Ja, blivit varnad att det är ett klaustrofobiskt utrymme. AJA!

Hungrig? - Ja.
Less? - Ja.


Nyklippt & fullständigt omotiverad

Jag ställer mig frågan hur många procent av den arbetspotential jag har, som utnyttjats idag .. 3%?

Åkte in till Gamla Stan på min tidiga långlunch, klippte mig, snackade skit med frisörskan och missade precis min tunnelbana tillbaka till jobbet. Men det gjorde ju inget, åkte förbi Gullmarsplan och tog mig en fika på Espresso House.
Var borta i cirka 2 timmar. Men sket fullständigt i det.

Nyklippt, det blev helt okej. Nu jäklar ska jag leka med tupering! ^^

Klippte mig på HÅR-teamet i Gamla Stan. Bra skit! :)Efter lunch satt jag vid datorn i en timme innan jag ville springa förbi min kära mor och visa frisyren. Oj, där råkade 1½ h gå. Vad gör det, egentligen? Inte ett skit. Har gjort alla utbetalningar, I've done my job.

Nu vill jag gå, smita in på Pandura Hobby innan jag åker hem och köpa pyssel! Jag vill så gärna pyssla. Kreativera något. (Skapa något kreativt.)
Men först ska jag in på ICA, ska leta upp Dr. Kouzas Vetediet och en vaniljyoghurt.

Jobba heltid, plugga 25%, "träna" (det har jag fått låta bli om jag ska orka leva), vara aktiv i styrelsen i taidon, uppdatera hemsidan (inte särskilt uttröttande, men ändå ett ansvar) - och utöver det lyckas ha ett socialt liv. För att inte tala om ett kärleksliv!
Det som har blivit lidande är min egen träning, mitt instruktörsskap och mitt sociala liv.

Men imorgon ska jag försöka träna och på söndag. Fan, jag vill ju inte bli ohälsosam bara för att jag pluggar. Sen kan jag sova bättre också :)


Jag vann KRIGET!

Efter en totalt omotiverad dag på jobbet (sov knappt 6 timmar) petade jag på lite grejer och sedan gav jag mig en paus sista timmen där jag satt och drack en kopp te och bara släppte allt jobb - jätteskönt.
Och ringde till diverse järnhandlare. Testade att ringa till Rörmannen i Spånga - och de hade det jag sökte efter. MEN, hur pepp är man på att åka hem, se sitt hem, men får inte gå hem, för att man ska ta en buss åt ett helt annat håll? Oh jippiie.
Så kollade jag numret till järnhandeln i Hökarängen (fick tipset från Veera, som bor där i krokarna) och ringde dem. "Ingen fråga är för dum" måste vara deras motto :) Han var jättesnäll där och jag köpte två olika storlekar av platta packningar. (Ska lämna tillbaka den ena)
Träffade älsklingen i Gamla Stan (bokade in en tid oxå :P) och gick på SF-bokhandeln. Köpte nästa säsong av Naruto *yeay!* och jag köpte The incredibles. För att utöka vår filmsamling ^^
Det luktade jättestarkt i Gamla Stan av nudelbuljong, så i Munkbrohallen köpte vi nudlar *fick cravings* och åkte hem och tittade på Naruto och käkade "ramen". Kul!

Ajustja, jag och älsklingen tog upp fighten i kriget (även om kriget var mitt). Och med gemensamma krafter fick vi stopp på läckan. Case's closed!

Så idag kl 11.45 skall jag klippa mig! :)

Åh, jag längtar tills de här veckorna är över och jag slipper sitta i detta rum! Är totalt ointresserad av vad den mannen har att säga. En animerad tankebild flög förbi igår i skallen - en katana som skar honom i två delar. Är jag sjuk?

Kriget mellan mig och diskbänken

Det var stopp i avloppet i köket i söndags och jag ville ha det diskat!
Then the story begins..

Efter rådfrågat kära mor så valde jag att - jävlar anamma - ta upp kriget mot diskbänken. Jag beväpnade mig med Yes-diskmedel och kokande vatten och bara pepprade det där äckliga avloppet!
Samtidigt som jag var hemmafruig och diskade upp, i badrummet..

När jag kände att jag pepprat ordentligt och att min motståndare hade givit upp så kände jag mig nöjd. Men för säkerhets skull tog jag pulsen på rören, genom att spola vatten och lyssna under diskbänken.
Den jäveln! Den valde att retirera, men lägga in nästa stöt! Jag hörde ett droppande!

http://content.expressen.se/blog/00/70/91/songbird/images/pipa.gif  Tagen från nätet.

Så min kontraattack blev att skruva upp hela skiten (bara plast), äcklades över de svartslammiga rörens insidor men hittade inget stopp någonstans. En liten vinst, men det var en större förlust.
Men jag tänkte inte ge upp så lätt, så jag skruvade ihop rören och fick offra en plastring. Jag vände på skruvmanicken för att det ens skulle gå att skruva ihop.
Vid det här laget insåg jag att om det funnits en gummipackning där hade förlusterna varit mindre. Men kriget är igång och jag kan inte ge upp nu, när jag är så nära upplösningen, så nära målet att få ett fungerande kök igen.

Jag har tagit in förstå-sig-påare som kan med mina uppgifter analysera problemen och eventuellt erbjuda en lösning. SKA VINNA DET HÄR KRIGET!
Clas Ohlsson kunde inte hjälpa mig, den första jag pratade med skrattade och den andra var långsammare än evolutionen.
Jag måste vända mig till andra konsulter, för råd och stöd, för jag vet att jag skall vinna...
Tills vidare är kriget på pause, en temporär lösning är insatt. Hinken.


Glääädjande nyheter!

JAG KOMMER BLI AV MED ÄCKLET!

Alltså, jag kommer att få byta rum! Som i inlägget från tidigare på fredagen där jag kokade av ilska så framgick det tydligt att jag inte var så superförtjust i äcklet.
Så jag fick nog, diskuterade hur jag skulle gå till väga med kära mor på lunchen. Direkt efter lunch fick jag dessutom stöd av två underbara kollegor.
Sen gick jag in till vår biträdande chef och *kunde dock inte hålla tillbaka tårarna* berättade att det är svårt att arbeta i samma rum och förklarade att anledningen till tårarna är att det har blivit för mycket. Orkade liksom inte mer. Hon var jättegullig och deltagande och hjälpsam, men hon är inte ansvarig för förflyttning mellan rum utan det får tas med enhetschefen.
Så jag väntade på att försöka få kontakt med henne, hon satt upptagen i möte och när hon fick en ledig stund (jag försökte få in en fot innan en annan kollega - som gått in i väggen och är på rehabilitering nu skulle in) ställde jag min fråga lite i förbifarten. Hon svarade kallt att hon inte kan träffa mig nu utan måste ta min kollega först.
Eftersom jag fortfarande var upprörd och skakis i kroppen, kom tårarna igen - hon såg så kall ut - jag trodde det var kört.

Men, när klockan var 16.00 kom hon förbi och vinkade in mig till sitt rum och jag gav mig fan på att jag inte skulle gråta igen - jag ÄR inte en sån som springer in till cheferna och gråter så fort något går åt skogen.
Jag förklarade kortfattat - med vissa detaljer - om hur arbetssituationen ser ut i vårt rum. Och framhävde att jag inte vill behöva vara otrevlig mot en arbetskamrat för att jag ska få jobba i lugn och ro.
Jag höll på att ramla av stolen när hon sa "Men självklart ska du få sitta där då" och berättade vidare att det däremot kommer att ta några veckor, för de har även planer på att möblera om i rummen överhuvudtaget. Och även att vi ekonomihandläggare får arbeta mot en annan socialsekreterare.
möjligheten finns att jag helt och hållet SLIPPER arbeta med "äcklet". Men jag vågar inte hoppas. Inte än.

http://s2.buzzfeed.com/static/imagebuzz/web02/2009/3/29/21/the-happiest-mushroom-cloud-ever-2568-1238376511-9.jpg  Tagen från nätet.

Nu gäller det bara att bita ifrån så fort han stör mig, om det nu inte har med de klienter som jag arbetar med att göra förstås.


PMS-kärring. (Observera att det är mina åsikter som framförs, och det är inte meningen att uttala mig kränkande om någon)

Japp! Snart är det dags för denna månads mardröm igen.
Den lilla snälla rösten i mitt huvud viskar: "Jag är ju faktiskt välsignad med kort mens, få smärtor och har det bevkämare än många andra"
Det spelar ingen roll, det är ändå jobbigt. Och nu har jag PMS.

Jag blir förbannad så fort jag ser gubben på andra sidan, äcklet, och hans jäkla sätt att bete sig. När han har lagt över arbete på mig (som bestämt sen tidigare, viskar rösten igen) och jag hittar ett avslag jag inte kan utforma så säger jag det till honom. Och han bara "hånler" och säger "men du kan ju skriva ett förslag så fixar jag det sen" - varav jag svarar - riktigt irriterad - "Hur ska jag kunna skriva ett förslag till något jag inte vet något om?!".
Man kan tänka sig att konversationen avslutades där.

Men NEJ! Äcklet säger igen "Men skriv ett förslag så.." Jag avbröt "Jag kan inte skriva ett förslag på något jag inte vet något om, så du får ta det" - förbannad jag blev alltså.

Och imorse efter det hemskt långa frukostmötet så hade han - efter ett samtal från klient - tagit sig tid att gå in i ett ärende som ligger på mig och skriva ut en sida (och hämta från skrivaren som är en bra bit bort och lägga utskriften sedan på mitt bord) och dessutom skriva på pappret att det handlar om elkostnad. När jag frågade honom varför han inte kunde betala ut summan som fattades när han ändå var inne i ärendet - "Jag vet inte hur mycket det var.." - "Det står i journal, det står ALLTID i journal när jag skriver".
Funderar på allvar att ordna en voodoo-docka alternativt en mits med äcklets bild på så jag kan bokstavligt talat ge igen fysiskt.

Var får man hjälp med anger management i Stockholm?? ber den ömkliga lilla rösten som gömmer sig.

Ja ä änte bitter. Men snart blir jag det.

MEN! HAHA! Jag kan glatt ge igen!! Hahaha!
När jag kokande gått iväg för att skicka iväg de där avslagen stod en kollega där - som arbetar på samma sätt med sin ekonomihandläggare (gillar båda två - btw) så jag frågade honom (han är homosexuell och är skitrolig) hur de arbetade när det gällde avslag.
Han blev lite chockad när jag sade att jag gör avslag för andra saker också - han berättade vilka avslag som han själv inte gjorde. Jag gav honom värsta flinet och sade bara "Bra". Och gick.
(Han är medveten om äcklets beteende, likaväl resten av enheten - så han garvade när jag glatt gick iväg igen.)

HAHA! Vad skönt det är.

När kan idioten få sin nya position och försvinna?! utbrister den lilla rösten.


Nytt tema på bloggen

Japp, nu har även jag börjat leka.
Ska skaffa Photoshop - på något sätt - och kanske börja fota lite roliga saker och ordna ihop en härlig huvudbild - istället för de där trista MAT-bilderna. Men, lite mer att läsa, lite mer att leka, sen blir det nog bra.

Meeen.. nu kanske jag ska ta och börja jobba också.. Det är ju lunch om en timme..

Men hej på er då! :)

Trio på Medusa, lördag 17 okt!

Dagen - först spelade wow, sen träffa Aye för jättemysigt fika på Tully's Coffee på Götgatan, sen åka till Fridhemsplan möta upp J med saker, sen åka till Hammarbyhöjden och festa hos hans vänner, sen åkte jag till Medusa för att möta Trion & Co.

Lång dag, snurrig dag, stört rolig dag, se bilderna på Ayes blogg (se länk ovan).
Men vi blev ledsna när Aye o Danne försvann "bara en timme" mitt i alltihopa. Sen drog folk. Jag hade turen att vänta precis så länge att jag hann träffa dem utanför - när jag skulle hem.
Men vad vi hoppade runt och flamsade inne på Medusa, bland annat till typ irländsk rock.  När jag hittar min sladd till kameran ska jag lägga upp bilderna. Det var SJUKT kul!

:| jag minns inte söndagen..? Jo! Haha, skoja bara - jag och J satt och spelade wow hela dagen :)

Åh! Idag känner jag mig stark! Glad och nöjd. Som att det klickade till när något konstigt kugghjul snurrat - och nu är jag i rätt hack igen. Känns underbart. Som Roland i Torsk på Tallinn säger - "efter regnet kommer solsken - det tycker jag är så jättebra ..".

Sen tycker jag att chaite är jättegott. That's the simple truth.


Triofika i tisdags ♥


Triofikat i tisdags var stört mysigt. När jag såg Aye (Mañana mañana) sen kom upp från tunnelbanan gjorde mitt hjärta glädjeskutt och när jag kramade henne (första gången sen i slutet av juli) började jag böla. Blev så glad!
Så vi gick till Café Fix på St Eriksgatan och hade ett mysigt fika.
Jag fick presenter! :) Fick en jättefin armlänk i läder med ett hjärta på av Aye, men i födelsedagspresent fick jag en läderjacka :O. Snacka om att jag blev överväldigad! Det roliga är att jag tänkt köpa en sån i flera år men inte hittat någon som passat mig eller som jag kan tänka mig betala för. Så fick jag den! Jag blev superglad.
Aniela gav mig ett paket som var inslaget i lövmönstrat presentpapper och skrivit "Massa kramar, Löv you" (hajja skämtet - lövmöstrat papper och LÖV you).
Jag sparade pappret efter, men när jag öppnade paketet blev jag än mer överväldigad. Tårarna kom igen, hon hade satt ihop världens finaste skrapbook men jättefina bilder och dekorationer och visat upp vår kärlek och vår vänskap på ett dekoartivt sätt. Jag vågar knappt peta i boken - för den är så FIIN! Får inte glömma det fina halsbandet som kom med (har på mig de nu :P)

Tack för ett underbart fika, underbara presenter och underbar tid med mina bästa vänner. ♥

Tyvärr drabbades både Aniela och jag av huvudvärk, och det började snurra i huvudet och jag mådde illa när jag kom hem.
Så i onsdags och igår var jag hemma från jobbet och har inte ens gått utanför dörren.

Idag åkte jag till läkaren 08:30 och fick bra tips om min dumma näsa och hon lovade att skicka en remiss till magnetröntgen angående mitt lår. Sen bar det iväg till jobbet, fastän jag inte är helt bra.
Vill verkligen inte att de drar 140% lön över lör-sön, så därför är jag här.

Problemet är att jag tror att jag börjar få utmattningssymptom.. vill inte jobba, skittrött, orkar inte träna, nedsatt immunförsvar - och nu när jag kom tillbaka till jobbet blev jag yr och känslig för ljud och ville bara lägga mig ner och sova och försvinna från allt. Orkade knappt stå upp när jag kom hit.
Jag åker hem tidigare, men jag får iaf några ansökningar gjorda idag. Det är ju ingen som går in och hjälper till ändå när man är sjuk. Så man får "betala" med stress över det som väntar en när man återkommer..

Triofika idag ♥

Jag har fixat iordning den lilla presenten jag ska ge till Aye (från Japan) och gjort fint. Aniela fick tyvärr inte lika fint paket, men hon fick den superäkta japanska plastpåsen (ooh yeay vilken vinst va?) med originaltejpen.

Nu är det 25 min kvar tills jag sätter mig på tunnelbanan där Aniela väntar, och ytterligare en kvart så kliver Aye på vid Gullmars. GÖTT! ♥

Det var FÖR länge sen jag träffade dem båda två, sist vi sågs var i slutet av JULI! Shit, vad tiden flyger fram. Ajustja, det var fortfarande VARMT här då.. och idag har det snöat. Tokigt värre.

Det ska bli så underbart att få träffa tjejerna igen.

Längtar!! ♥

Födelsedag @ 11 oktober 2009

Jag vaknade efter att ha drömt en ledsam dröm om min födelsedag - allt gick fel, ingen brydde sig om mig - inte ens mamma, folk ignorerade mig eller utsatte mig för diverse pinsamheter och förnedringar.

Men tack vare J och de sms som önskade mig grattis på födelsedagen försvann drömmen med efterliggande restkänslor och vi myste en bra stund innan vi klev upp.
Jag fick ett ryck och ville ha en god pasta till brunch (klockan var ändå halv 1 när vi klev upp) - så vi var ner och handlade ingredienser. J gav mig ett jättegulligt kort (uppklistrat på kylskåpet), vi åt färsk pasta med lufttorkad skinka, rödlök, tomater, fetaost, avokado och färsk basilika. ÅÅH SÅ GOTT! ♥

Vi började spela World of Warcraft och åt popcorn, dödade diverse monster - höll oss undan från den enorma och äckliga elitgubben Luzran, drack cola, åt lite mer popcorn och hade kul.
Eftersom jag fyllde år fick jag bestämma och det var jättemysigt! :) Min dag blev bara bättre och bättre.
Hela dagen slogs jag av hur sjukt kul det var på Hardcore Superstar-konserten i Fryshuset under lördagkvällen. Det var så härligt att vara där med J och dela den upplevelsen med honom.

Till middag gjorde J sin magi och serverade kokt potatis med ugnsbakt cheddarövertäckt lax och en supergod hollandaisesås med extra färsk basilika i. Har nog inte ätit något så gott i hela mitt liv! Det var helt enkelt perfekt.
Perfekt. :)
Vi avslutade kvällen med att titta på Spiderman 3 - vilket jag tyckte var en konstig film. Förstår inte att alla har pratat så bra om den. Den var helt enkelt FJANTIG!
Men det sket jag i, eftersom J låg mot mig och det var så mysigt.

Jag skrattade gott imorse, trots att J gick upp tidigare än mig och väckte mig. Inte nog med att han under natten försökt sno min kudde eftersom hans var borta (??), han hade dessutom möblerat om i sömnen! :) Vild natt.. och jag sov som en stock. Rolig han e :)

Nej, nu ska jag ta och uppdatera föreningens hemsida, det ansvaret ligger på mig. Better do what I should now.

:)


Födelsedag idag! :)

Jag fyller år idag! :) Yeaaay!

Gammal tant på 21 år som var på Hardcore Superstar igår, festade loss och under shoppingen innan kostade jag på mig ett par ascoola jeans från HM.
Sen efter var det fest på Medusa, men den historien tar vi en annan gång.

Solen skiner inte, men jag gör det!
Föööör.. *pom pom poom poooom*

.. Jag fyller år idag! :)

Jag gav igen! Hämnden är ljuv..

Haha, fy fan vad skönt det var i onsdags!

Den arbetskamrat som jag stört mig på och som i mitt tidigare inlägg kallade för idiot, samma arbetskamrat fick sig en liten lapp.
Anledningen till att jag inte tog det face-to-face var för att arbetskamraten var på trepartssamtal på jobbtorg och var inte närvarande - och jag skulle iväg till skolan.
En liten post-it-lapp där jag sade åt honom att inte ta för givet att jag ska hjälpa till, och att han kan prata med mig om personen ifråga har några frågor. (Sen drog samtliga socialsekreterare på utbildning tors&fre)
Igår fick jag reda på att arbetskamraten hade gått och klagat hos en annan arbetskamrat, som hade sagt till om att ta det direkt med mig istället för att skriva tillbaka.
Jag ser fram emot måndagen och bara snoppa av personen och kapa vid fotlederna. För jag pallar inte mer.

Fy, det är nästan läskigt vad skönt det är när det är lugnt och tyst på enheten och inga springande klackar i korridorerna, inga jäkla telefoner som ringer och speciellt inga onödiga avbrott för att meddela något fullkomligt meningslöst.
Men inte bara det, jag har typ inget att göra och har tagit det lugnt och njutit av de nya lösteerna jag har införskaffat till fikarummet. (Just nu luktar det både av chai och sencha lime i mitt rum - myysigt!)
Fick min skit insorterad i äckelarkivet igår, tyckte jag kunde balansera upp min långlunch med Bella Boo (MYYYYS!) med att faktiskt få något gjort .. *hehe*
Nu är det fredag och jag ska försöka reda ut skiten jag fick på jouren.

Tuuudlees!

Jag fyller år på söndag..

.. och jag har aldrig mått så här dålig i hela mitt liv. Det handlar inte om åldern, inte om något som är inplanerat i helgen. Inget sånt, utan andra saker.

Gråten är ständigt nära, ensamheten är överväldigande och jag vet inte hur jag ska lyckas klara mig igenom det här. För som det ser ut nu så finns det bara en utgång, och det är nödutgången.

Helvetes jävla skit.

«Hoppet är nästan ute»


IDIOOOT!

Jag arbetar med en idiot.

Personen ifråga bokstavligt talat dumpar grejer på mig (och nej, det är inte min chef) - småskit som jag gärna hjälper till med. För det tar ingen tid egentligen, men personen ifråga tar för givet att jag sköter det.
Men Principen!

"Här är några grejer som ska betalas, så betala det du - jag har inte tid"

Snodd från nätet, vad annars?
Ursäkta? Det är DITT jobb.

Sluta vara så social med dina kollegor och sköt ditt jobb istället. Tur är iaf att personen i fråga har slutat med att störa mig var och varannan minut med idiotiska saker. Men .. det återkommer nog. *suck*

Jag tror jag ska ta mig ett litet snack med honom ... *he he he*


Föreläsning om kvinnofrid

En engagerande föreläsning som väckte starka känslor hos mig, jag tog lite statistik eftersom jag tycker det är en väldigt viktig fråga. Den behöver lyftas.

Kvinnofrid - misshandel mot kvinnor

Våldet ser olika ut
Män
→ våldet utförs av andra män
→ sker oftast utomhus (krogköer mm)
→ av en okänd/ytlig bekantskap
→ oftast en engångsföreteelse

Kvinnor
→ våldet utförs av män
→ sker oftast inomhus
→ av någon man känner väl/tillsammans med
→ sker upprepade gånger

Det finns flera sorters våld - det psykiska våldet innebär verbala kränkningar, isolering från vänner/familj, ekonomiskt beroende av mannen, förstörda ägodeler, skambeläggande, gester, metodisk nedtryckning.
Det fysiska våldet innebär att saker kastas, knuffar, bli fasthållen, bli dragen i håret, nypt, slagen, skakad, att strypgrepp förekommer, sparkar och hot med vapen.

I andra fall förekommer försummelse, exempel för kvinnor som har någon slags funktionsnedsättning eller är äldre - medvetet felaktig medicinering, bristande hygien (där det behövs stöd och hjälp), otillräcklig föda, försvåra istället för att underlätta (exempelvis bli hängande i en lyftkran över badkaret en halv dag eller en hel dag, ställa rullatorn för långt från sängen).

Dessutom förekommer det ekonomiskt utnyttjande - stöld av pengar/ägodelar, utpressning, kontroll över ekonomin, utnyttjande.
Sexuellt våld - våldtäkter med mera.

I Stockholms län förekommer
→ 4917 fall av kvinnofridsfall där kvinnan känner mannen (13 fall/dygn)
→ 3770 fall av sexualbrott varav
→ 1375 fall av våldtäkt eller grov våldtäkt (3-4 fall/dygn)

Det är stora mörkertal och endast 20% av de fall av misshandel mot kvinnor samt 10% av fall av sexuellt våld som polisanmäls.
→ endast 20% av de anmälda fallen leder till åtal.
→ av dessa är det endast 15% som får en dom.

- Vad händer med alla de andra?


Svensk kvinnofridhistoria
år 1734 → män förbjuds att aga en kvinna till döds
år 1864 → avskaffas husaga
år 1915 → "Lång och varaktig söndring" blir ett skäl för skilsmässa
år 1920 → gift kvinna blir myndig
år 1965 → våldtäkt inom äktenskapet förbjuds
år 1978 → Sveriges första kvinnojour startas
år 1982 → kvinnomisshandel sorteras under allmänt åtal
år 1988 → lag om besöksförbud införs
år 1998 → kvinnofridsreform införs
år 2005 → ny sexualbrottslagstiftning

Föreläsaren vi hade hette Josefin Grände och du kan nå henne via email info@josefingrande.se
Jag kan inte ge en källhänvisning till statistiken, men vi blev presenterade av en powerpointpresentation som Josefin Grände höll i, kontakta henne för mer information.

Misstänker du att någon i din närhet utsätts för liknande eller är själv drabbad så kan du kontakta vilken kvinnojour du vill eller kontakta stadsdelsförvaltningen för att få hjälp om just vem du skall prata med. Du kan alltid rådfråga Socialtjänsten. Skärholmen stadsdelsförvaltning har kommit långt i arbetet mot kvinnofrid, men du kan även kontakta Farsta stadsdelsförvaltning (Mottagningsenheterna på Barn och Ungdom eller Försörjningsstödet, växeln 08-508 18 000).
Som en av avdelningscheferna sa efter föreläsningen, hellre en anmälan för mycket än en för lite.


Jag tycker det är helt otroligt att det förekommer sådan här skit även idag, i vårt "moderna" samhälle. Där tekniken är på topp och högt utvecklad - men de sociala förhållanden - det är jobbigt därför är det inte lika lätt att prata om eller att våga öppna ögonen för. Man vill vända sig bort - "det rör inte mig" - men tänk om du en dag utsätts för det? Du behöver inte vara kvinna, det finns relationer där kvinnan är den som utövar våldet.

Dessutom behövs större insatser på ämnet och förebyggandet av kvinnofrid.
Det hjälper inte med att dagstidningarna ägnar en helsida/uppslag i tidningen åt ämnet och någon kvinna som drabbats men vågar prata om det idag. Det kommer bara att peka på att det händer, men inte göra något mer. Okej, kanske att det diskuteras på fikarasten - "usch vad hemskt, har ni hört?". Sen slutar man jobbet och tänker inte mer på saken.

Åh, jag blir så arg och förbannad på all den skit som finns i världen. I Sverige, i vårt underbara Stockholm. Runt hörnet. Spelar ingen roll var du är, det finns i närheten.
Vi fick även se en filmsnutt från filmen "ingen ser oss" - om du kommer över den, se den. Det värsta är inte själva misshandeln efter festen, utan när grannen som kommit över och pratat lite går därifrån - OCH HÖR misshandeln. Men kan inte ta in att Thomas (mannen heter så i filmen, kvinnan Liv) som han är ute och joggar med, spelar på Tipset med skulle vara en misshandlare. Så han skakar på huvudet och går hem.

Jag kan inte komma åt idioterna och hittills har jag inte träffat någon som jag börjat undra över.
Men du som träffar någon som du börjar få misstankar och oro om - VÅGA FRÅGA!
Säg inte "kom om/när du vill prata", fråga ut om detaljer och stöd kvinnan. Kontakta en kvinnojour/din stadsdelsförvaltning om råd - vad du kan göra och vad du kan tänka på.

Glöm inte att vi alla blir en del av brottet om vi ser/förstår men inte gör något.

Hittad på nätet, inte min bild.bloggping

Mystiska händelser

Tycker att det är helt otroligt att när man en måndagsmorgon kommer till tidigt jobbet och det luktar lite surt i luften. Och inom kort kommer det fram att någon har spytt på ett fönster - innanför de låsta dörrarna.
En måndagsmorgon.

Gravid eller fyllbult?


... ja ja..

Igår var det en sån där måndag man inte vill behöva stå ut med, men kan ju faktiskt inte göra annat.
Jag var trött, jag var sliten, jag behöver träna, jag var tvungen att gå upp och jag var tvungen att jobba.

Skit liksom.

Höll på att däcka i kontorsstolen mellan 11-12, ögonen bara föll ihop och jag var inte särskilt kontaktbar. Och jag visste att jag inte skulle åka till träningen eftersom jag hade övningar att göra i skolan, ekonomiövningar. Och inte nog med det, jag trodde vi började kl 17, så jag åkte tidigt från jobbet för att hinna. Och så började vi 17.30 .. Kul? Nja, men det blev faktiskt roligare när Susan kom - vi satt och fnissade lite och tänkte på olika sätt och till slut kom vi fram till rätt svar.

Men kvällen blev bäst, Susan som kör hem bor i Spånga så jag fick skjuts - ända fram till porten. Jag typ sprang upp till J och överraskade honom när jag kom så tidigt. (Det tog en kvart! EN KVART med bil! Det tar 35 min kommunalt!)
Jag var keligare än vanligt och pussade jättemycket på honom, vi käkade jättegod mixpytt med äggula och drack cola till medan vi tittade på fler spännande avsnitt av Naruto :)
Jättemysig kväll!


Plockat från nätet förstås..

Party på Medusa!

Jag, J, Aniela och Martin var på Medusa i helgen och hade det askul, var nyss inne på rockspot.se och kollade bilderna. Och måste dela med mig bara :)


Fest på Medusa!

Aniela, jävlar vilken kväll vi hade! Det saknades en härlig tjej, men hon kommer hem dagen efter min födelsedag!
Massa pussar på er båda, mina änglar!


I enter the world of public blog..

Finurligt va?

[Jag är inte den som kommer att lägga ut hela mitt liv på min blogg, glöm och dröm]

Vill egentligen berätta om min helg.
Den har anknytning med förra veckan där efter en break-my-will-förkylning gjorde mig utsjasad hela veckan, så i fredags skulle jag och J städa lägenheten (okej en etta, men det var en massa som skulle göras) och jag är ju perfektionist så jag ville ju ha alla hörn och kanter städade också.
Jag tyckte så synd om J, han försökte verkligen få mig på bra humör - men jag var beyond help. Det enda jag ville göra var att dra täcket över huvudet och dö. Men det fick jag inte.

Lördagen blev 10 gånger bättre, vi råkade vakna tidigt och myste i sängen. Sen duschade vi och började baka. Och ställa i ordning. När klockan närmade sig ett kom alla släktingar som skulle dyka upp.
Eftersom vi inte har en kaffebryggare stod jag och gjorde espresso/cappuccino á là carte. Det var skitkul! .. tänka sig, INGEN ville ha te ..
Det var jättemysigt att träffa syrrorna och pappa och Annika och Js familj, det var jättemysigt. Och lilla systerdottern var lika gullig som alltid. Hon var nog den enda som faktiskt åt frukt :) resten tog sig för av vårt enorma bull/kakbord. J hade bakat 40 st bullar, jag bakade förra helgen, sen gjorde han muffins och jag brownies.

Vi hade nog bakat för ett sällskap på 30 pers, i alla fall om man tänker sig kontorsmänniskor på möte :P

Min äldsta bror och hans fru (ovant att säga, de gifte sig den 25 sep) kom inte förrän kl 5 och då tittade vi på alla bilder från Japan och pratade. Js polare kom över och sen kom Aniela (hennes blogg hittar du här) och Martin också. Efter många timmar av sällskapande och pratande (utan riktig mat) bestämde vi oss att åka till Kungsholmen och äta pizza.
Jag, J, Aniela och Martin gjorde oss i ordning och drog till Medusa efter. Och jääävlar vad kul vi hade! Jag och Aniela dansade som fan till rockmusiken, även om vi inte hade en aning om det såg förjävligt ut eller inte :P
Öl, rock, bra vänner och roliga händelser - skööön kväll!
Jag och J somnade på tunnelbanan hem, kom hem vid 5 - efter en liten omväg till tåggaraget i Alvik.. hehe..

Nu är det bara 7 dagar kvar sen är det min födelsedag! Yeay, och dagen efter kommer Aye (hennes blogg hittar du här) hem från Barca!
TRIOFIKA!!! LÄTT, fy fan va kul det ska bli!

Ska bara överleva denna vecka, övningar och föreläsningar på KTH, APT ("ap-träff med jobbet") - möte, imorgon är det utbildning angående kvinnofrid. Sen har jag lovat att färdigställa mitt konstverk i fikarummet - med riktiga lösteer.
Kahls kaffe&te here I come! Men vad ska man ta för teer då? Tips?
.. ska nog ta mig en kopp med de Earl Grey deluxe och använda de nya kopparna från IKEA.

http://www.resatilltokyo.se/wp-content/tokyo1.jpg  Lånade bilden lite :)


RSS 2.0