Snart dags för avresa!

Jag har packat väskan, ställt in lunchfisken i ugnen och är klar förutom att jag ska borsta tänderna och stoppa ner necessären i resväskan och gå.
Jag ville bara säga att vi hörs snart igen.
Fick Ayes vykort med posten idag :) Glädjande sådär innan man drar iväg ^^

Puss å kram!
I'm going to Hong Kong!

Söndagen som försvann

Det var tokmysigt igår, förutom att jag var lite uppe i varv när både mamma o benny (m familj) kom tidigare, men sen var det bara helt mysigt. Det var en lugn stämning, jag njöt av att ha hela familjen runt mig, hemma hos mig och jag bjöd på kaffe (från den nya kaffebryggaren jag fick av pappa å annika).
Det var kul att mina arbetskamrater dök upp - Marina och Daria :) trevligt!
Efter att Meja och Lennon sprungit runt i hela lägenheten och busat, och åkt rutschkana på min tv-kartong inne i lilla rummet och bara med en liten kopp med potatis- och purjolökssoppa (me vitt vin i, mums!) och mitt hembakta filmjölksbröd så kan jag lova att vi var helt slut när alla hade åkt hem.
Inflyttningspresenter:
» kaffebryggare, kaffefilter och kaffe av pappa å annika
» vattenkokare (fick jag i tisdags av mamma)
» elvisp med både vanliga och degkrokar av hanna, barry me familj
» Jamie Oliver's stekpanna av mamma, fredrik, jenny m familj
» fina burkar och en Dalí-klocka av benny, carro m familj
» knivar från mormor o morfar
» kaffemal från sara, daniel o meja
» presentkort på Åhlens från marina
» två vackra koppar och en ljuslykta från daria o per

Men vi hade fruktansvärt roligt på kvällen ! Det var Aniela, Jonte, Bella, Yasmin, Annluis, Kråkan, Micke, Magnus och jag och J som hade fest :)
Jag har skrattat så mycket så jag har ingen röst idag! Fick ett kortspel "hur fan visste du det?" av kråkan ^^ det gav upphov till många skratt och vidare diskussioner.
Dels så visste jag (på en fråga gissade jag efter vad jag vet är vanligast) att det kostar 800 kr att urinera publikt, att könssjukdomen med små vårtor runt könsorganet och anus heter kondylom, att Försäkringskassans formulär (FK47.. nånting nånting) gällde bostadsbidrag mm mm.
Jag lärde mig att plushofiler är människor som tänder på gosedjur, att tidelag är när man utnyttjar djur för sex, att Klubb Eden är en swingersklubb i Örebro, att det finns klubbar för tidelag (och är legalt) i Danmark, att Linda Rosing sade "Nej, nu ska jag bli seriös och börja betala skatt" efter att ha varit utvikningsflicka.

Sjukt roligt, många drinkar senare så hade nästan alla gått - men det var några få som var ihärdiga kämpar. Dels så var det Magnus, som ringde "Ulrik" i den stora vita telefonen några gånger, dels så var det Micke (Sweden Rock-Micke) sen var det Aniela som drog iväg först runt 11 och drog och dansade med Jana för att sedan återvända efter lite flörtande med Micke. Dessa tre somnade på soffan, jag har en ganska rolig bild på de på mobilen. Jag visar en annan dag för jag orkar verkligen inte resa mig nu och fixa det.

Söndagen försvann, jag har typ hunnit göra detta:
» vakna
» ta fram frukost åt folket
» plocka bort flaskor och burkar
» ta hand om disken (dvs ställa in i diskmaskin, som nu fungerar)
» äta nudlar
» titta på naruto

Och det var allt. Jovisst, jag hann kasta in fisk i ugnen så jag o J fick middag. Och typ fått tuppjuck på tvättmaskinen. Det är sådan kraft i tvättmaskinen att den dansar under centrifugeringen. Det slutade med att jag skrek efter J som fick komma och hjälpa mig hålla fast tvättmaskin så att den inte skulle slita sönder slangar och sladdar från väggen. JÄVLAR säger jag bara, hur fan ska man få en sån stark tvättmaskin att stå stilla?!
1600 varv per minut kommer jag aldrig kunna tvätta med...

Jag har inte packat, jag har inte förstått att imorgon flyger vi till Hong Kong, jag har inte gjort ett skit gällande resan förutom slängt ut "sommarkläder" från resväskan och tömt den.
Det blir att gå upp tidigt imorgon och fixa inför resan.
Runt 14.30 ska vi möta upp Hanna på centralen för att ta flygbuss till arlanda. Jag ska växla pengar först också.
Eeh, jag reser till andra sidan jorden imorgon, DET är svårt att hajja..

Inte mycket friskare..

Äntligen fredag, och inte är jag friskare. Snarare sjukare, jäkla långsamma utdragna skit!
Såhär strax innan lunch vet jag inte riktigt hur jag ska klara en halvtimme till - är tokhungrig! Och när jag kom till jobbet undrade jag varför jag kände mig lite stel i nacken och i vissa muskler. Sen kom jag på det - ajustja, diskmaskin och tvättmaskin levererades ju igår!
Diskmaskinen vägde bara 38 kg, vilket innebar att den där jävla tvättmaskinen måste vägt dubbelt så mycket! FY FAN, vad tung den var. Är glad att J var hemma och hjälpte mig med skiten. Bjöd han på pizza efter ^^
Nu på förmiddagen är kära far i lgh och installerar dem, skönt att man har en kunnig och duktig pappa som ställer upp! :)
Var nära på att säga att mamma drog iväg me mig på värsta shoppingturen, men det var faktiskt jag som initierade till resan. Vi åkte till Biltema, Jula, Rusta och Jysk (Haninge och Länna) - sen var jag rätt snurrig av alla gångar av hur mkt pryttel som helst. Men hittade rätt bra saker :) Jag som inte skulle ha så mycket handlade för över 1300 kr igår .. Då kände jag mig dum, räknade på det imorse. Blev direkt orolig att jag kommer få en knaper månad. Tur att frysen är full av kött, och skåpen fulla av pasta och ris. Mat lär jag ha, men inte så där skitmycket pengar.
J berättade för mig igår att han flyttar tillbaka till Zinken efter vi varit i Hong Kong.
Fan, vad jag är hungrig! Är så sugen på att dricka en stor kopp chai-te (med massa socker) och på woken jag köpte igår (phad thai med tigerräkor), jag kan lova att nudlarna var al dente! Jag tror jag behöver mer skaldjur och fisk, eftersom jag helt plötsligt har värsta suget efter räkor. Iaf käringöbakelse! Såg att Lidl hade billiga räkor just nu, ska passa på att köpa några påsar och sen kan jag frossa i käringöbakelser! ^^ mm, käringöbakelser...
Idag ska jag möta upp Aniela i centrum, sen ska vi handla lite dricka (och jag mat) och dra vidare hem till mig sen. Ska bli spännande och se hur jag lyckas med storstädningen när jag inte är helt 100% och om soppan imorgon blir god :) Justja, ska ta fram recept också ! ^^

Önska mig lycka till på resan över halva jordklotet! :)


Dipp i koncentrationen igen

Oooch så försvann en timme utan att jag hann reagera över det. Tjo.ho.
Folk försöker nå mig som galningar för att jag kopplade bort min telefon hela tisdag och onsdag. Jaja, jag fastnade i ett trevligt samtal med Frida där vi diskuterade allt möjligt.

Kom precis på en sak..
Jag drömde en väldigt verklig dröm inatt, om att jag fått ett barn, en liten dotter. Har ingen klar bild av hur hon såg ut, men jag kände moderskärleken välla i mig. Av någon anledning så var det oroligheter på stan omkring mig i drömmen, men jag hade inte ögon för något annat än dottern. Hon befann sig i en ogenomtränglig bubbla av värme och glädje med mig, så utomstående oroligheter och våldsamheter kom inte åt henne.
Vi hade inte ens köpt nappar, kläder eller blöjor - vi gick runt i en lugn "siraps"-värld där allting ordnar sig. Min familj var lite upprörda över att vi inte brydde oss mer om det praktiska, men sen blev vi överösta med saker till den lilla.

Vet inte hur långt jag drömde egentligen, men drömmen kändes verklig och jag vet också varför.
Det är symboliken som är kopplad till verkliga händelser. Bubbla av värme och glädje, "allt ordnar sig"-mantra, och den nyfödda står nog för att något nytt behövs för att nå värmen och glädjen.
Eller att om jag fokuserar på en ny sak (tänker direkt på japanska-kursen som börjar 21 mars, som jag längtar efter) 100% så kommer jag nå långt.
Det jag inte tyckte var så fruktansvärt härligt är efterskakningarna av drömmen, jag känner bebisen i mina armar och känner mig sorgsen över förlusten av henne - fastän hon aldrig riktigt fanns och inte betyder barn utan något annat. En sak vet jag iaf, hon var varken mörk- eller ljushårig - tror faktiskt hennes hårfärg var mer i någon gråaktig ton, mer åt det mörka hållet. Men hon var underbar.
Det var länge sen jag drömde något som påverkade mig så starkt. Och alldeles nu i tisdags fick jag en déja vù, det var också länge sen. Fick en senast när jag fick veta att lägenheten i Sköndal var möjlig för mig att få, det var i mitten av december.
That means I'm on the right track, vilket lättar mitt hjärta. (Nej, jag tänker inte förklara varför jag tänker så, men kort - det var något jag läste i en bok jag aldrig skulle plockat upp egentligen. Det var många år sedan jag läste den, innan år 2006, och där förutspådde kvinnan bland annat att en svart man skulle bli president i USA, att hon inte såg längre än till år 2100 mm. Se mer om boken på den här länken.)

Nu är det snart lunch, jag ska försöka arbeta bort en del från skrivbordet så kan jag kanske ta det lugnt i eftermiddag.

Förvånas ibland av mig själv

Gah, jag är fruktansvärt okoncentrerad! Jag har någon skit kroppen, så jag har vaknat hela veckan med ont i halsen (som går över när jag piggnar till), svullna bihålor och snorig. Och jag åker till Hong Kong på måndag.
J frågade mig i måndags kväll hur länge passet måste vara giltigt efter resa - och vad jag vet är det 6 månader. Utifall något skulle hända och man kan inte flyga hem, typ. Vet inte varför det är så, men många länder har ju den regeln - annars får man inte komma in i landet eller något sånt. Så igår satt J på passmyndigheten och hoppades att hans nya pass ska bli klart innan resan, då hans nuvarande sträcker sig bara till 21 mars.

Okoncentrerad, fast det kanske inte är så konstigt när jag jobbade över 2,5 timme i måndags (gick hem närmre halv sju nånting) och så jobbade jag över igår också. På de här senaste dagarna har jag jobbat in 4 timmar och 15 min övertid. Sen i måndags. Och det är bara onsdag nu. Antagligen kommer jag efter den fackliga tiden idag gå upp till jobbet och jobba undan ännu mer. Jag förväntar mig få in åtminstone 10-15 ansökningar till. Linnea har asmycket att göra, det såg hon redan i slutet av januari att februari skulle bli en katastrofmånad.  Så, jag vill ju självklart inte lägga ännu mer till henne. Kompletteringar är lugnt, eftersom jag kan lägga besluten på förslag.

Saker jag vill:
» att våren kommer
» bli frisk - FORT!
» få mer pengar
» inreda lägenheten ordentligt!
» att vintern går och dör någonstans där det luktar illa
» hitta en klänning till syrrans bröllop i Hong Kong
» äta mina underbart goda filmjölksmackor jag har med mig till jobbet idag
» komma på vad jag ska äta till middag...?
» åka till IKEA och inhandla smått och gott
» att disk- och tvättmaskinen kommer!
» skaffa en söt liten kattunge! ♥

Saker jag inte vill:
» jobba
» betala räkningar
» vara sjuk
» vara på jobbet
» vara okoncentrerad/ofokuserad
» städa
» behöva vara vaken
» att tiden ska gå så jäkla fort (förutom när det gäller årstidsväxlingen)
» vara energilös

Skrattar lite åt mig själv, i lördags när jag tog det lugnt i sängen med datorn o J blev jag hungrig och frågade om J också ville ha nudlar. Så ute i köket fick jag ett ryck (typiskt mig) och istället för att göra nudlar, som går fort att laga och fort att äta, så ställer jag mig och börjar röra ihop filmjölksbröd och skickar in i ugnen.
Har aldrig gjort det förut - och det var helt underbart lätt och supergott. Jag höll till och med på att glömma göra nudlar ^^
Sen åkte jag till Fiskis och hade über-socker-fika hos Kråkan o Eddie. En och en annan whisky slank ner, av någon anledning kan jag dricka whisky numera. (Och tycka det är gott). Däremot var det inte SÅ kul att åka raka vägen till medusa - i vanliga vardagskläder (inte de snyggaste heller), och dessutom vara fattig. Två öl och jag var typ ruinerad. Jag vågar inte handla någonting, har fortfarande bara 58 kr på kontot. Kan köpa mjölk och havregryn, sen är det slutt! Tur att pengar kommer på fredag :)
Haha, det är första gången som jag inte har råd att köpa SL-kort innan lönen (brukar alltid ha massa pengar kvar i slutet av månaden). Så på fredag får jag åka på bussremsa till jobbet ^^ ska åka på remsa nu innan Hong Kong-resan dit jag behöver åka. Man måste ju vara ekonomisk! Tänker då inte betala för en vecka som jag inte  utnyttjar mitt SL-accesskort. Naah-aah!
Du som läser nu har väl fått läskramp vid det här laget, så jag tänkte befria dig nu. Men jäklar vad mina filmjölksmackor luktar gott!! En timme kvar tills paus.. Tjenare, kungen!!

Lata skuldkänslor

Jag har inte varit på träningen på oväntat länge, har varit lat, det har kommit saker emellan och jag måste fixa grejer till lägenheten (typ kudde och täcke).
Det har varit mycket de senaste dagarna, eller egentligen sedan jag flyttade in.
Lathet och skuldkänslor, trist läge.

I fredags ringde jag och beställde disk- och tvättmaskin från Elgiganten. Det kändes rätt udda att beställa via telefon, har inte ens vart inne på någon butik än - och det kommer jag inte göra heller. De kommer nu på torsdag och levererar mina vitvaror (utan kostnad) och sen gäller det bara att få upp grejerna till lgh. Och jag betalar via faktura. Hur udda är inte det? Har skaffat två dyra saker utan att ha sett dem, eller träffat någon i personalen. Moderna tider ^^

Sista veckan på jobbet innan resan till Hong Kong. Var här redan 7:05 imorse och började jobba. Något hände nu efter lunch, jag har tappat stinget eller flowet. Men vilken god lunch mamma bjöd mig på - dumplings (4 veggie, 4 fläskfärs) nere på Sam&CO Sushi. Så otroligt gott! Fick mersmak, fastän jag blev tokmätt.

Jag ska prata med Saime om fackliga tiden nu på onsdag, om jag ska möblera om den lite. Dels så försvinner nästan hela morgondagen - info om kvalitetsutmärkelsen inne på Hantverkargatan och eftermiddagen går åt till ärendedragning och förberedande inför APT där vi redovisar för hur långt vi kommit med "Introduktion för nyanställda"-projektet. Om jag lägger ena halvdagen på fredag eftermiddag så får jag nog mer gjort, tror jag.

Undrar om jag kommer iväg till träningen idag, eller hur länge jag måste sitta över. Jag vill verkligen inte lämna några ansökningar till nästa vecka, när vi drar till Hong Kong (myyys). Utbetalningsperiod är inte kul att resa iväg i.
Nej, dags att pigga på sig lite och göra nytta.

Change of plans

Orkade inte duscha igår, så jag tänkte att jag skulle iväg och gymma idag. Så imorse, yrvaken, packade jag väskan och hann komma ner till bussen (som tur nog var sen, fast det tyckte jag inte då) så kom jag på att jag glömt matlådan hemma.
När jag kom till Friskis var jag osäker på exakt vilken dag som mitt kort går ut, det var ju nån gång i februari förra året jag skaffade det. Och det "bad sound" kom när jag drog kortet, så jag bad henne kolla giltighetstiden för kortet. Det hade tydligen gått ut den 12 januari ! Dumt.. Värre var när hon skulle skoja lite och sa att jag "blev påkommen". Hon menar alltså att man ska gymma 2-3 ggr i veckan, eller något åt det hållet.
Det slutade med att jag duschade uppe på jobbet, det finns nämligen en dusch där inne på handikapptoaletten.

Grejen är att jag inte har råd den här månaden att skaffa friskiskortet, inte om jag ska ha råd att åka till Hong Kong utan att röra vid mitt "sista utvägen"-konto. Som i stort har bekostat flytten, min säng och inredning.
Och just nu har de jättebilliga tvätt- och diskmaskiner på Elgiganten. Blää, jag vet inte hur jag ska göra.
Vara "duktig" och ekonomiskt och spara ihop det på längre sikt - eller vara bekväm och tänka att min älskade Faster satte undan de pengarna för mig att använda - och disk/tvättmaskin är bra saker att ha .. ?

Jobbigt läge!

Cravings.

Jag är kvinna och jag har rätt att svulla!

Fick tokcravings och gick och köpte Marylands double choc chip cookies. Ville egentligen inte se baksidan med näringsvärdet, men kunde inte låta bli. So here it comes:

Näringsvärde (per kex):
Energi kcal = 54
Protein g = 0,7
Kolhydrat g = 7,3
Fett g = 2,5
Fiber = 0,1

Okej, jag vet att jag har ätit fler än 4 st .. Det innebär att jag har fått i mig mer än 0,4 g fibrer! Yeay, skitbra ju! ^^

Bara en fundering: varför heter det Marylands cookies när dem bara säljs i Norge och Sverige? "Maryland Cookies are exclusively distributed in Norway and Sweden by Bisca." De är dessutom kunglig hovleverantör till danska hovet.

Wikipedia: "The recipe for Marylands cookies were brought from the USA to the UK in 1956 and is one of the UK's best selling biscuits. Over 12 billion Maryland Cookies are sold worldwide each year. Maryland Cookies are not actually sold in any part of the USA but they are made in Britain."

Där ser man, men fortfarande - HAHA! Maryland finns ju i USA och så säljs dem inte ens där. Humor.
Sjukt, samt så finns det en lång lista på massa av deras produkter - hur gott vore det inte med Fudge Brownie Cookies eller Apple Cranberry and Cinnamon Cookies?

Nej, nu ska jag ge mig. Det sitter nog bra med en kopp te på det här nu ^^

Alla Hjärtans Dag. Jaja ..

Alla Hjärtans Dag är överskattad.
Nog för att jag tyckte det var trevligt att mysa i soffan framför film och tända ljus, men det var fel känsla i omgivningen.
Förutom film och tända ljus blev det kyckling/nudelwok och J gillade presenten. (svart mugg med Mötley Crüe-logga på) Men det var fel känsla i omgivningen. Det var inte alla hjärtans dag, det var en vanlig jävla måndag.
Det var helt enkelt fel vecka för mig att fira alla hjärtans dag.
Äcklig film iaf, Splice med Adrien Brody. Gives me goosebumps still..

Imorse glodde jag på Nanny till frukost, det var ett rätt kul avsnitt. Klassiker alltså, från 90-talet och med puffärmarna, det stora håret och "do's and don'ts" - humorn funkar även idag. I like it.
Jag förstår inte varför, men jag är så trött! Det tar tid att komma upp, det tar tid att vakna till och bli pigg och jag sover ändå minst 8 timmar varje natt nu. Fattar inte - ska jag fortfarande ta igen mig för de där 1½ månaderna från att jag fick besked att jag fick lgh till att jag flyttade in? Och det smakar inte ens gott med mina favoritteer längre .. it sucks.
Dessutom måste jag hem till pappsen och hämta upp mitt andra täcke - OCH MINA KUDDAR. Jäklar, vad jag saknar dem. Den jag sover på nu är min gamla kramkudde som jag fick av Faster när jag far 4 eller 5 år. Funkar inte längre som vanlig sovkudde. Och defenitivt inte permanent.

Och jag måste till IKEA igen, byta lampan som inte gick att sätta upp i min "lilla hall". Och köpa brödformar - varför mina är borta kan jag inte förklara eller godta. Det blir nog både det ena och det andra från IKEA när jag åker dit. Hm, kanske man ska åka dit imorgon? Get it over with liksom.


Lunchtime

Broccolisoppa med mörkt bröd och vitlöksyoghurt på Kaféet i Farsta, gott och mättande.

Tog en sväng förbi Clas Ohlson och köpte sådana där förgreningsdosor med av/på-knapp - och sedan tog jag en vända i övre delen av butiken och hittade ett rivjärn. Ska ju ändå göra en råkostsallad med morötter och apelsiner idag till middagen :)
Det blir antagligen fläskytterfilé med rostade rotfrukter, vitvinssås och råkostsallad. Justja, måste köpa grädde då ju.. tyyyypiskt.
Hittade även en fin liten present till J idag på lunchen och ett fint kort, tror han blir glad :)

Filmhelg

I fredags, trots kaoset i trafiken, lyckades vi klara oss in till stan och vi i taidon gick och åt nudlar på Ramen Ki-Mama - det blev en jättetrevlig kväll med mycket skratt, knasiga bilder och mätta magar.
Efter restaurangen, de skulle tydligen stänga vid 10-tiden, gick större delen av gänget vidare till Shakespear Inn och tog oss en drick och knaprade på is, körde 5 sekundersmongo-bilder och skrattade ännu mer.
Annluis hängde med mig hem och vi tittade på Enchanted med tända ljus och filt i soffan. Filmtittandet fortsatte till frukost då vi kikade på Parfymen - den är så bra!
Annluis hjälpte mig att få ner några kartonger i källaren och smått och gott. Sen började min "storstädning" - det kändes så iaf. 83 kvm är mycket att dammsuga! Men jag fick iordning både det ena och det andra - så nu hänger mina kläder faktiskt i garderoben!
Jag mötte Bella, Natha och Jossan på pizzerian mitt emot Sköndalsskolan (alla vanliga pizzor för bara 49 kr) och sedan fortsatte vi hem till mig. Sex and the City samt uppföljaren tittade vi på. Sen var klockan plötsligt nästan halv 2, och tjejerna drog. Trevligt att se dem :)
Igår tänkte jag titta på Ratatuoille (eller hur det stavas) men min film är inte registrerad i vår region så det sket sig. Då blev det anime med Naruto. I november började jag om från början, för att se allt i rätt ordning, och nu fortsatte jag det. Skönt att somna lite då och då på soffan och bara njuta av att få vara ledig.
Jag vet att jag borde, men jag gick inte till träningen. Jag kommer inte gå ikväll heller, pga Alla Hjärtans Dag. Men ändå, jag måste ju kunna få vara lat och bry mig om mig själv ibland också.
Kvällen bestod istället av att J och jag köpte pizza och glodde på Kung Fu Panda - måste bara säga det .. fy fan vad Jack Black är bra! Så rolig film! ^^

Hade tänkt att gå upp tidigt, ungefär när J åkte till jobbet, så jag utan problem kunde åka hem tidigare idag. Så blev det inte, det tog mig 2 timmar att komma från säng till buss. Men som det ser ut nu på jobbet, så behöver jag inte oroa mig alls. Det är fortfarande lugnt, så jag flexar ut tidigare.
Nu ska jag iväg och äta lunch, tror det blir italienska Maremonte .. mm jag ska avnjuta en cola till också.
Får se vad de har på lunchmenyn idag iofs. See ya, dudes!

Snökaos *suck*

Jag tycker att jag borde förstått när J skickade sms imorse fem minuter efter att hans buss skulle gått, men jag sov vidare och orkade knappt gå upp.
Sköt fram min avgång till bussen som skulle gå 08.10 - och fick typ chock när jag klev utanför porten. SÅ MYCKET SNÖ!
Med snö till knäna, nästan halkat ända vägen ner i spagat så kom jag fram till busshållplatsen, när min gamla arbetskamrat Per gick förbi. Han berättade för mig att all busstrafik var inställd, jag ville inte riktigt tro på det - men insikten började sjunka in.
Jag ringde jobbet, meddelade att jag skulle få lov att gå och gick hem och klädde mig för en långpromenad.

DET TOG 45 JÄVLA MINUTER ATT GÅ! Och jag vet inte hur många gånger jag halkade, eller fick lov att kämpa mig genom oplogade gångvägar - det hade fan gått fortare att krypa. Tur att jag hade musik i öronen iaf.
Det var det enda som var bra med promenaden - var att jag hade musik, och att mina fötter inte blev blöta. (Fast de var blöta, bara det att jag inte kände det förrän jag bytte om på jobbet). Och jag hann med dagens möte kl 10.
Visserligen var jag väldigt produktiv och tänkte väldigt klart och tydligt - på det jag fokuserade på :)
Och jag är så trött nu, mycket frisk luft och långpromenad gjorde mig sömnig ^^

Jag ska ringa och fråga Micke sensei om ikväll, om det är så att bussarna inte börjar gå - om han kan tänka sig hämta mig i Sköndal och sedan så går vi hemifrån honom till Hökarängens tunnelbana. Det verkar alltid vara så att det kommunikationsmedel jag är närmast slutar fungera. Som vid andra trafikkaos - då funkar ju inte en enda tunnelbana typ eller väldigt restriktivt. "Bussar är bra, bussar kan man lita på. De kör ju vidare i alla väder" - JAPP självklart inte idag.
Men, det ska nog gå att åka iväg och äta ramen ikväll. Hoppas att SL fått igång busstrafiken tills dess..

Dåligt minne

Det suger att ha dåligt minne.

Jag skulle ringt till Ramen Ki-Mama igår och bokat in taidon på fredag. Nu vet jag att vi är 12 personer som skall gå, men jag glömde ringa igår. Men jag skyller på att jag och mamma åkte till CityGross.
Handlade en massa bra där, dyrt blev det - men det skulle kostat runt 3000-4000 kr om jag handlat allt på ICA. Jäkla blodsugare!

Nu är det torsdag, och i eftermiddag ska jag till Skarpnäck i SKTFs ärenden. Jag ska följa med Saime - vet inte om jag ska vara med på SG (samverkansgrupp) för observation eller om hon bara vill att jag ska synas och prata med folk.
Jag skickade precis ett sms till J om att "visst är det dags för en grabbkväll ute, typ nu på lördag?" och mer i den stilen, beroende på om han haft en bra/dålig dag så hamnar det i god/dålig jord. Antagligen så känner han sig utkastad, men jag har inte hört något om att Jonte ringt honom eller ngt. Men min lilla fasad, att jag gick via Felisija - det skiter sig nu. Han kommer hajja, och det får bli som det blir.
Tjejerna röstar stenhårt på att det ska vara tjejkväll, så .. vad ska jag göra? Trist.

Alright-o! Dags att få lite bra saker gjort. Förresten, jag är skitnöjd - jag och Mika på jobbet har listat ut hur man får till säkra utskrifter (det var APT igår och alla klagade över att det ligger en drös med papper som ingen tar hand om) eller utskriftslista - och det FUNKAR ju faktiskt! *glad*

Goddammit..!!

Jag som såg fram emot lunchen, såg fram emot att avnjuta det sista av min nudelwok vars sås baserades på citronsaft och ingefära med färsk zucchini, paprika, rödlök och minimajs och några kycklingbitar.
Jag som såg fram emot att få njuta av smaken av äggnudlarna, indränkta i hoi sin-sås tillsammans me citron/ingefärasåsen och lite soja.
Och vad händer?

Jo, jag är så hungrig att jag typ gapar och sväljer - och nu har jag jätteont i magen. KUL. Verkligen, skitkul.
Och jag vet inte vart jag ska ta vägen, jag vill bara att dagen ska ta slut så att jag kan åka hem och städa upp och njuta av mitt hem.
Pratade precis med mamma - om hon jobbar eftermiddag imorgon ska vi åka till CityGross och storhandla efter jobbet. Jag vill helst köra på den stilen att jag åker och storhandlar en gång i månaden, fylla på med konserver, torrvaror, fryst kött/fisk och sedan komplettera med färska grönsaker, frukt och mejerier. Enkelt och billigast.
Istället för att lägga ner 400 kr på en middag, som är över på någon timme (tänker på tacos).. eller som på min köttfärssåsmiddag i söndags - men då har det ju ändå räckt tills middag även idag. Det var nästan 8 portioner mat! Så visst, det kostade 50 kr/måltid (mindre egentligen då jag köpte olivolja, toapapper och frukost).

Nu någon timme senare har jag varit på hembesök med en arbetskamrat. Det gick inte så bra, för personen var inte hemma, så vi fastnade utanför porten. Men boendet hade inte funkat, så hembesöket behövdes inte.
Men det var uppfriskande med en promenad iaf :)
Har inte ont i magen längre, men är rätt trött. Tror jag börjar ta igen den konstiga sömnen de senaste 1,5 månaden då jag försökt ställa om till att jag fått lägenhet och hur jag ska hantera flytten. Jag gillar min säng, den är bekväm och kändes mycket mjukare inatt än igår natt.
Jag funderar på att gå ännu tidigare idag, bara för att jag har .. bara 18 timmar övertid att utnyttja. ^^
Skitbra! Då vet jag vad jag ska göra innan jag åker hem, sen kl 15.00 prick åker jag!
Puss å kram! :)

Hmm.. omständigt värre..

Eftersom boendesituationen har förändrats för mig så har det blivit en liten distraktion.
På lördag ska Bella, Natha och Jossan komma över - vi ska glo på SATC 2 och Hitta Nemo, dricka och ha trevligt. Men av någon anledning så predikar dem för att ha endast tjejkvällar, vilket blir jobbigt.
Nu har jag förvarnat dem att J kanske är hemma, men jag ska se om det går att lösa. Känns så skitigt bara, att kasta ut J för att dem ska komma över. Sist jag skulle ha en tjejkväll hade han feber och frossa - och det blev bara värre när han kom hem! Så hemska associationer..
Så först tänkte jag smsa Jonte, men ändrade mig - han kommer aldrig kunna hålla käften - så jag smsade Felisija istället och kollade om hon kan plantera idén om en "grabbkväll" hos Jonte som drar sedan iväg med J. Hon svarade att hon skulle fixa det.

Men det som oroar mig är att mina vänner inte vill träffa min pojkvän. Vet inte om det är för att vi tillhör olika världar, men hur ska de kunna lära känna honom om de inte träffar honom? Jag vet att han saknar den delen av mitt liv när mina vänner bara kommer över och umgås - och kan umgås med honom också. Han vill se mig ha roligt också.

Vet inte hur man ska kunna lösa det .. :(

Tisdag morgon

Stör mig på att Aye slutar blogga nu ett tag, jag vill ju läääsa. Jäkla hippie :P

Morgonen blev lite annorlunda än vad jag tänkt, Js mobil slutade ringa - så vi vaknade båda med ett ryck när mitt alarm gick igång. Tur att jag ändrade tiden igår kväll! Annars hade han kommit alldeles för sent till jobbet. Nu hann han med bussen som gick 20 min senare än den han skulle tagit - vet däremot inte när han kom fram.
Jag visste inte om jag skulle ligga kvar eller gå upp - så jag gjorde båda. Snoozade till nästa alarm, och gick upp. Tog en halvtimme tidigare buss och var på jobbet redan 07:20.
Och eftersom jag inte hinner varva ner på bussen, så är jag skittrött nu på jobbet. Märkte det igår med. När jag åker en halvtimme med buss så hinner jag gå ner i en slummer och piggnar till ordentligt tills jag kommer till jobbet. Nu när jag har 10 min hinner jag inte det - hinner sminka mig lite snabbt och sen sitta i 3 hållplatser till innan jag ska av.

Men jag skattade mig lycklig igår, jag kunde för det första ta det lugnt efter träningen (inte stressa iväg som en blådåre och typ skrika hejdå på vägen medan jag samtidigt ropar att jag inte vill missa bussen som går en gång i timmen...) och vara social. Det var en hel bunt med tjejer igår på träningen - ROLIGT! :)
Vi körde lite fys, lite hokei och ganska mycket benträning. Rumpan är öm idag, men inget annat - än.
Och efter träningen, så kunde jag gå bort till Hökarängen och ta bussen, hemma på 10 min. SÅ NICE.
Jag smsade pappa på väg till träningen och sa typ "Såg buss 815 nyss, tänkte på er" och han undrade hur det går för mig och så. Så berättade jag att jag hade hunnit hem efter jobbet, ätit och kommit tillbaka till träningen i tid - så skrev han "så det finns fördelar också" - jag tror han saknar mig redan :)

Jag är glad, det är flera som säger att de ska komma på min inflyttningsfest - det ska bli roligt! :) Nu har jag verkligen lite tidspress på mig att få i ordning hemma. Visst, jag åkte tidigare till jobbet för att kunna åka hem tidigare - så får jag heeela eftermiddagen tillgodo att packa upp ordentligt och börja städa rent.
Kommer nog ta ett rum i taget, alltså börja med det lilla rummet och ställa in skor och jackor på sin plats (ska komma på vilken plats också), lassa in sängkläder och andra tyger i något som blir linneskåp osv.
Måste ju storhandla också, mamma erbjöd sig att vi kan åka iväg till CityGross - tacksamt! Har varken mjöl, socker, (andra teer än de gröna japanska teerna J köpte till mig i julklapp -08,), margarin/smör eller något hemma.
Det jag har är en stor lingonsyltburk (som mamma kokat), ett paket mjölk, en oöppnad bregott, räkost, ägg och öl. Väldigt spartanskt och ungkarlsaktigt. But that's wrong.
Jag vill ju ha alla möjliga olika sorters såser (tabasco, taco-såser, sambal oelek mm) och andra smakförhöjare - massa fonder, jalapeños, feferonis mm. ALLT. Allt man kan hacka/skiva/hälla ner i en gryta, sås och det blir godare.
Gjorde köttfärssås i söndags kväll (middag för mig o J), och det blev matlåda måndag (samt middag), (till lunch äter jag resterna från ingefärs/citron-nudelwoken jag tog med till kinesiska nyårsfesten) till middag tisdag för mig och J. Så det räckte ganska länge! :) Skitbra, ska göra någon pastasallad på resterna av pastan J kokade när spaghettin inte räckte i söndags. Hmm, ska nog gå förbi Lidl innan jag åker hem :D

Hm, nu skrev jag sådär mycket som jag egentligen inte tänkte. Men nu vill jag ha en kopp te - har fortfarande inte avnjutit teerna jag köpte i fredags! Nu är det dags! Toodles!

Inflyttad och "klar"!

Efter några få misshälligheter under flyttdagen, gick allt annat suveränt. Det gick superfort, vi var klara redan halv 1 och då började vi dessutom halv 12. Sen väntade vi på pizza, och drack några öl.
Kvällen blev lite annorlunda än det var tänkt. J kom över och lånade utrymme i mitt källarförråd för säng och köksbord. Och efter det så var det ju duschning och iordninggörande inför den kinesiska nyårsfesten.
Mina dekorationer blev uppskattade, speciellt den som var en kanin :)
J mådde inte så bra, så det slutade med att jag åkte över till honom och sov över. Så inatt var första natten i lägenheten. Läskigt!
Nog för att jag sov, men jag är glad att J följde med - även om det blev att vi delade på mitt täcke (har mitt andra täcke hos pappa fortfarande, och tydligen mina andra två kuddar ..
Men hursomhelst, jag har inte orkat ta tag i varken det ena eller det andra än - dels för att jag kom hem (hehe jag kom HEM) till kvart över sju igår och då var det bara middag som gällde.
Jag är glad iaf att J bara har 10 min längre till jobbet än hemifrån Zinken, å 10 min gör ingen skillnad - egentligen. Men vi får se hur det blir på den fronten.

Jag har inte hunnit med att fixa någonting - inte ens städa. Jag dammsög av efter flytten, medan de andra låg i soffan och väntade på pizza. Jag måste gå på städrunda, efter jag har packat upp :)
Men det gör jag imorgon när jag har mer tid. Idag är det ju träning - och det bästa är att jag faktiskt hinner hem efter jobbet och sedan till träningen - och hinner äta emellan.
Åker hem 17:06, är hemma 17:16 - måste åka igen 18:10 till tärningen. Värre kan man ha! :)
Det innebär att jag kommer kunna ta ut mer friskvårdstid för min gymträning .. hm, det är ju skitbra! :)
Träna morgon, lunch eller eftermiddag .. Fiiina utsikter, kära vänner! ♣
Kollade när jag kan åka hem igen efter träningen, bussen går 20:51 från Hökarängen, sen är jag hemma till kl 21:00. Alltså... kom igen - det är så JÄVLA SKÖNT! Och med flextid på jobbet så kan jag komma insvansande kl 9 om jag vill, så då får jag sova länge! :)

Och nu när jag har så nära till jobbet/träningen hemifrån så har jag som förhoppning att jag ska hinna skicka upp bilder här på bloggen.
Men SÅ mycket har jag ju inte att visa, så det kommer antagligen bli rätt snävt med bilder ändå! :)

Jag har bokat in helgen redan, på fredag ska vi ut och äta ramen med Taidon, sen på lördag kväll kommer Bella, Natha och Jossan över och vi ska kolla på Sex and the City 2 (som vi skulle sett på bio förra sommaren, egentligen) och Hitta Nemo :)
J sa det som jag har tänkt, men inte riktigt vill erkänna - jag borde ha en större tv för mitt vardagsrum.. Illa!
Men det jag har nu, det får duga tills vidare. Tills en annan lön jag kan sätta sprätt på ≥.≤
Det får vara lite lugnt nu de första två månaderna, för det är ju bara 3 veckor kvar innan jag åker till Hong Kong ju! :) Måste ju ha pengar att spendera där! ^^

Jag vet vad jag önskar mig i inflyttningspresent..
» Kaffebryggare
» Äggkoppar - gärna med fat
» Batterier ?
» Diverse små dukar/kökshanddukar
» Kaffemal (så jag får färskmalet kaffe!)
» Löste (svarta och gröna, lista kan fås vid "begäran")
» Kaffebönor
» Chai-syrup - jag vill kunna göra chai-latte hemma! :)

Sen vet jag inget mer, men jag måste skriva ner det här nu.. eller medan jag packar upp och ser vad jag saknar.

Det är vad jag kommit fram till hittills.. Jag får uppdatera listan allteftersom! ^^

Mindre än ett dygn kvar..

Nu har jag varit nere och handlat nya teer för jobbets räkning. Bokstavligt talat ^^ Jag köpte:
» Masala Chai
» Earl Grey De Luxe (mmm me gusto mucho!)
» Grönt&Skönt
» Psycho Lemon
» Kärlekste

från Kahls Kaffe&Te-handel. Jag bara totalälskar den butiken! Både kaffe, te, choklad, sylter/marmelader och tillbehör. Antingen köper jag min tesil från dem eller så åker jag in till KaffeCompagniet och skaffar en därifrån - ska kolla priser först.
Sen ägnade jag en halvtimme åt att pula, fixa och trixa med etiketter, måtta upp och byta från burk till påse eller fårn påse till burk - och städa rent. Nu är vår kaffe/te-"buffé" ren och fin och ser inbjudande ut med påfyllt socker, teer och rena ytor. Dessutom lyser 4 färgade plastblommor från IKEA upp min lilla te-buffé. Mycket somrigt!

Jag märker att jag mentalt har tagit helg redan - vilket känns underbart (och lite pinsamt eftersom jag har fortfarande lite grejer att ordna) - och ska alldeles strax - efter att mina arbetskamrater som kommer från Bangladesh och Indien bjudit på indisk "eftermiddags"-mat uppe i lunchrummet - så ska jag skriva en "att göra-lista". Så fixar jag det NÄSTA vecka.
Hm, något säger mig att nästa vecka kommer bli väldigt uppbokad ..
Inte nog med att jag är med i arbetsgruppen för Introduktion för nyanställda, jag är dessutom medtagen i gruppen för Kvalitetsutmärkelsen (fint pris inom Stockholms Stad). OCH arbetsgruppen för Lönekriterier. Och utöver det har jag mitt fackliga uppdrag via SKTF (vår hemsida är det jag som har hand om).
Mycket händer, mycket måsten - men nu har jag fått massa saker ordnade i mitt liv (jobbet och boende) vilket gör mig glad, lätt om hjärtat och numer har jag otroligt mycket energi. Jag känner mig lycklig igen.
Mitt skyddande lyckoskal är uppe igen :) Där jag KAN ta allting med en klackspark, där jag KAN skratta åt jobbiga situationer - där jag KAN utmana mig själv och vara stolt över det!

Vilken HÄRLIG fredag det här är!

Lite ändrade planer, men det kanske är för det bästa ändå - istället för att köra Buzz med Aniela kommer jag åka hem, packa ihop allt, tvätta och sedan avnjuta kvällen med min kära far. Och så ska jag laga kinesisk mat - det blir nudelwok (kött har jag ej bestämt än) med ingefära/citron och soja.
Nu är det dags för eftermiddagsmat á la India! :)

TREVLIG HELG FÖR FAN! ♥

Dan före svettaredan..?

Det är tidigt, det är fredag (äntligen!) och imorgon gäller det.
Hela veckan har jag velat ta tag i tiden och dra så den ska gå fortare. I måndags tyckte jag det kunde vara torsdag. Och nu är det fredag. Imorgon natt sover jag i min nya lägenhet. Tufft!
Och vad oroar jag mig mest för? Att jag inte vet vad för slags maträtt jag ska ta med mig till den kinesiska nyårsfesten hemma hos Kråkan och Eddie ..
Jag funderar på att göra en nudelwok med bas av ingefära, citron(-gräs?) och soja. Enkelt, blir mycket och antagligen ganska gott också.
Allt annat är ju fixat.. I och för sig oroar jag mig för att jag inte ska hitta mina betyg, så att jag inte blir godkänd för japanska-kursen..
Jag hoppas Aniela kommer över ikväll, hon verkade tveka lite - hon visste inte om hon ville sova hemma. Och jag hoppas verkligen att hon får låna Buzz av bror sin - det är sjukt kul å spela Buzz! Även om jag inte är den bästa på allmänvetande, så kan jag få in korrekta svar då och då :)

Vad var det jag skulle säga nu då ...?
Eller mja, vad ska man säga egentligen? Jag flyttar imorgon. Kan inte riktigt definera mina känslor, hela situationen känns verkligt overklig. Som att man står inför en storm; vet att den kommer och när, där man vet att det kommer blåsa rejält, det kommer att uppstå skador, men än är vinden loj och leker med lite löv på marken. Så känns det. Typ som lugnet före stormen, men inte riktigt på det ytliga sättet. Mer på ett djupare plan, där man vet att man står inför en enorm förändring; inget kommer vara sig likt efter, det jag ser varje dag hittills kommer inte vara där imorgon eller nästa vecka - jag kommer inte se det. Och vill man vara existensialist (eller vad det heter) så finns allt det jag inte rör vid, ser, känner lukten av eller andra sinnen - det finns inte.
Jaja, jag orkar inte filosofera mer över det lugn jag känner inför imorgon (kanske för att jag vet att det inte är idag?) - men lite nervositet finns där ändå.
Nu ska jag iväg och presentera mig för samverksansgruppen, som idag är förvaltningsgruppen - har inte riktigt koll på skillnaden än. Men men! :)

Bea went Poison Ivy! :D

Bea goes Poison Ivy!

Helbild.

Som sagt, jag dekorerade klänningen själv (och sydde ihop kragen, så jag inte såg ut som om jag rymt från något kloster med gröna klänningar.. )

Jag gillade å vara rödhårig - det kändes ballt. Den dagen jag färgar håret (varför jag nu skulle vilja göra de) så blir det antingen rött eller vitt. Ja, du läste rätt - vitt. COOLT som fan ju!

Men men.. nu kan jag knappt vänta tills den här dagen går, och imorgon - sen är det INFLYTTNING! YEAAY! :D

Fan, det kommer bli så bra, och imorgon ska Aniela komma över - och har hon med sig Buzz (om David vågar låna ut det till henne) så har vi vår kväll fixad! ^^

Det närmar sig nu...!

Igår fick jag fyra till som bärhjälp. Nu har jag alltså Aniela, Micke sensei, Eddie, Magnus, Aina och Vendela :)
Så på lördag kl 11 så börjar min officiella flytt. Skönt! Jag längtar!

Jag har fått information från Linda. Vi kommer ju ner till Hong Kong den 1 mars (jippie, det är en MÅNAD kvar nu, inte mer!) och då kommer vi få kinesa ihop oss i Linda och Amins lägenhet. Sen så är jag inbokad på manikyr och pedikyr på torsdagen - då det är "tjejkväll" innan vi alla går ut och äter middag tillsammans. Och Linda frågade vad jag helst ville göra utöver manikyr/pedikyr - ville jag hellre göra håret eller make-up - om vi inte har tid med båda .. Jises, liksom - snacka om att vi ska lyxa till det! ^^
Sen har jag hört talas om en linbana där man typ ligger ner för det är så brant uppför (undrar om det då går VÄLDIGT fort nerför..) uppför bergen och med bra väder ser man hur långt som helst. Och en båtresa på lördagen, typ heldagstur med några vänner till Linda. 
Själva bröllopsfesten är på fredagen den 4 mars, sen är det muslimsk bröllopsceremoni på söndagen kl 12 och sedaan 19.30 är det kinesisk teceremoni. Det är vad jag känner till att vi ska göra. Spännande! :)
Får inte glömma att berätta för min kära pojkvän, så han OCKSÅ vet .. ^^  

Och idag om 5 timmar (kl 16.00) är jag redo att bära upp min säng (!) i lägenheten, som pappa hämtat. Sedan ska vi iväg och hämta soffan! ROLIGT! :)

RSS 2.0