Check, check, check!

Fullspäckad helg, kan man säga. Köksbord hämtat och betalt för. Fikat me Felisija blev en nacho-tallrik på Taco Bar efter lite förundersökning för letandet av utstyrselkläder till hennes 20-års fest.
Fredagen fortsatte jag att leta efter kläder, hittade en illgrön enkel klänning (modell 40-tal) på Beyond Retro och köpte murgröna i plast och sen började jag att småfixa med bandet som jag skulle ha runt handleden.
Jag och J gick på bio och såg Burlesque - jag tyckte den var helt okej. Sångerna gav mig gåshud över hela kroppen - vilket var nice!
J hittade asballa grejer och satte ihop sin egen Jack Sparrow-outfit - SKITCOOL var han :) Han hade tom med sig sin flaska med rom och nästan tom pistol (plast) ;)
Jag var Poison Ivy och det gick åt 3 flaskor med röd hårspray för att få till mitt hår - och då var det inte ens ordentligt gjort. Men jag märkte att jag passar i rött hår iaf ^^ Klänningen blev asbra - efter att jag dragit sönder plastblomman i delar och klippt bort vissa onödiga grenar sydde jag fast delar så murgrönan slingrade sig från min midja över bröstkorgen och upp över axeln för att gå runt i nacken och ut på andra axeln :) - så fort jag laddat över bilderna på datorn lägger jag upp de här också.

Checklistan:
√ Köksbord och stolar
√ IKEA - med sängstomme, spegel, lampor
√ Soffbord
√ Betalat det sista av min säng
√ Allt ovan inkånkat in i lägenheten
√ Hemförsäkring fixat
√ Betalat räkningar
√ Ordnat med COMHEM - så jag inte betalar för 17 jan-31 jan - då jag INTE har haft tillgång till min lägenhet. Man ska verkligen ringa och klaga, så är det bara.
√ Fixat Medium 8 Favoriter-abbonemang och alla kanalerna som börjar 17 april att gälla

Så igår efter IKEA (jag var skittrött, orkade knappt hålla ögonen öppna) kånkade vi upp min blivande sängstomme (pappa är i lgh nu och monterar ihop den), min spegel, och alla lampor till lägenheten. Efter att det var klart så åkte pappa å Annika hem. Och jag började ställa upp smålamporna och kopplade in dem. Ställde upp ljusstakarna jag fick av Benny och Carro i julklapp i fönstret och bara gick och myste.
Eftersom jag missat bussen precis, avnjöt jag en varm choklad med grädde på Sköndals Café - det var som manna från himlen. Sen åkte jag in till SOVA-butiken och betalade det sista av min säng.
Trots att jag nu är fattig (jäkla dyr säng alltså) så känns det skönt. Allt är betalt. Jag har inga fler utgifter nu, förutom inhandlandet av mat. Funderar på att ta det online - och få det hemskickat. ORKA kånka ännu mer.. i onödan ^^
Jäklar vad jag är effektiv!

Aniela kommer förbi mig på jobbet imorgon kl 4, sen åker vi till min lgh där pappa antagligen redan väntar med min säng (som han är så gullig å hämtar från lagret i Järfälla). Tänker att Freddan får komma till Sköndal, sen åker vi alla 4 till Anielas syster och hämtar soffan.
Efter det är det bara att invänta lördagen! :) Justja, jag måste hitta på någon schysst kinesisk maträtt till lördagkvällen - vi ska ju fira kinesiskt nyår hemma hos Kråkan och Eddie.
Sweet! :)

Snabba planer, snabba förändringar

Snabba planer kan ändras lika snabbt.

Från första början skulle jag och pappsen hämtat köksbordet hos Rebecca nästa vecka - men hon ska åka till Australien på lördag morgon och kommer alltså vara borta. Hennes kille har sin nyckel med sig redan till Australien - och hon måste låsa. Så vi ändrade till att hämta bordet imorgon efter jobbet. Men då kunde inte pappa - så vi ska hämta det redan idag!

Dock börjar jag få lite halvpanik - det känns som att mina pengar försvinner fortare än kvickt - kommer ju behöva köpa massa lampor också till lägenheten. Och de kostar, ganska mycket faktiskt.
Hyran har dragits från mitt konto, pengarna jag tog från mitt kapital känns som att de inte kommer räcka att betala för både säng och grejer från IKEA. Men känslorna tar över, det ÄR INTE så.

Ska iväg och fika med Felisija i eftermiddag, hon fyllde 20 år i tisdags - ska gratta henne. Sen är det födelsedagsfest för henne på lördag - med tema. Superheros vs villains! Roligt tema :) jag har bestämt mig för jag ska klä ut mig till. :) Hoppas bara jag kan göra det bra ^^


Dagens checklista

Jag jobbar idag min första dag som fackligt förtroendevald. Dagens checklista är som följande:
› Skriva etiketter och klistra på för material
› Uppdatera information om a-kassa mm från SKTFs hemsida
› Skriva upp namn på chefer inom Socialpsykiatri samt utförare funktionsnedsättning och mail till en kvinna som behöver listan, SKTF Stockholms stad
› Fixa med SKTF Farsta-Skarpnäcks hemsida och fundera vidare på uppbyggnad mm
› Gå på SPA-behandling 90 min varav 25 min massage och 60 min ansiktsbehandling
› Hem och SOVA!

Sov skitdåligt inatt, det är dumt - det tycker jag att jag ska sluta med. Det är onödigt, men det kan vara så att jag märker att nu börjar det närma sig flytt och därför blir jag uppspelt och spänd igen.
Såg ju mitt namn på dörren igår när jag var i lägenheten. Den kommer vara MIN!
Pappa ska hämta sängen på tisdag, jag hämtar nycklarna på fredag - det kanske blir IKEA på söndag. Jag kommer att flytta under en hel vecka. Jag hoppas bara på att jag får mer än 2 personer som hjälper mig att bära. Då förtjänar vi verkligen det jag har i åtanke till efter :P

Nu ska jag fortsätta leta igenom en delvis bristfällig eller felunderrättad lista på alla som arbetar inom Farsta Stadsdelsförvaltning. Sen är det lunch! :)

Åktur på lunchen

På lunchen åkte jag och mamma förbi min lägenhet, och det var superfint! :D
Jag blev ännu nöjdare när jag såg hur tapeterna såg ut uppsatta på väggarna. Kökstapeten var den som jag inte var helt 100% på, men det gjorde också att jag blev mest nöjd med den.
I mitt master bedroom blev det en lugn och mjuk stämning/färg, och ros-mönstret syns men tar inte över. När jag möblerar kommer det att bli jättefint!
Vardagsrummet var nästan kvadratiskt, och kändes mindre än när jag tittade på lägenheten. Men det kommer ändras sen när jag flyttar in med möbler och får upp tvn på väggen. Det kommer bli såå bra!
Och även om det verkade som att det andra rummet skulle bli mörkt med de röda tapeterna, så blev det inte så - det var en jättefin färg med exakt den där mörkröda tonen som jag gillar. Allt var jättefint, OCH - jag mätte en av hyllorna i köket - det KOMMER att kunna stå en diskmaskin där! *nöjd*
Allting ordnar upp sig, och jag njuter av livet. Så sjukt underbart! Men av någon anledning fick jag huvudvärk nu - kanske beror det på att jag sov skit inatt. Halv ett var jag fortfarande vaken och tänkte.
Men lägenheten som blir min kommer bli helt underbar! Åh, jag kan inte vänta tills jag får flytta in! Och dekorera!
Och sova i mitt rum, i min säng och njuta av min tv på min vägg. *jättenöjd*
Framtida projekt - tapetsera om i hallen.. Trist mönster. Ska försöka att hålla mig borta från IKEAs hemsida tills i eftermiddag.
Kul! Jag får nycklarna på fredag kl 11.30! :)


Jaha, 1 ½ timme kvar tills träning

Snart är arbetsdagen slut, och jag känner mig lätt skakis. Ungefär som att jag har druckit för mycket kaffe på tom mage, har ont i magen och funderar på hur lång tid det tar för magen att producera tillräckligt med magsaft - det blev ju en viss förlust av sådant under helgens gång.. Hojta på toaletter eller min favorit - ringa Ulrik i den vita telefonen.. ^^
Jag känner mig lätt illamående, har ingen riktig hunger och är fruktansvärt rastlös i kroppen. Börjar jag bli sjuk, eller känns det bara så efter helgens bravader?
Och jag som tyckte jag var duktig på lunchen och tog hissen ner till entrén och promenerade trapporna upp till jobbet (7 våningar) som lunchmotion. Hm, det kanske där problemet ligger - lunchen! Jag tog typ en halvtimmes lunch och har inte riktigt fått någon paus mentalt från jobbet.
Jag har varit jätteduktig idag, trots problemen med fokus. Men det känns inte bra i magen.. :(

Längtar!

Satt och läste DN nyss på fikarasten - läste om en gratinerad linsgryta med fetaost. Och jag kan knappt vänta tills jag får flytta och laga massa goda maträtter såsom med linser, bönor och massa grönsaker.
Jag LÄNGTAR som fan! Sen att jag är lite småhungrig såhär kl 3 på jobbet - det gör ju sitt till.
Jag önskar mig en ångkokare i inflyttningspresent och sängkläder. Vore så trevligt att koka perfekt ris, riktigt bra ångade grönsaker och fisk. Det känns så fruktansvärt nyttigt. (Det är en bra sak^^)
Har en massa att göra på jobbet, men har nästan inget fokus alls!
Vilket kanske märks, när jag nu har skrivit mitt fjärde blogginlägg idag ..

Blir ju lätt lyrisk!

Jag skulle låtit bli, på riktigt alltså.
Vet inte hur det gick till att jag började, men helt plötsligt sitter jag inne och mailar på annonser på Blocket om disk- och tvättmaskiner. Och jag har inte ens flyttat än.
Tvättmaskin kommer jag att behöva, och sen även diskmaskin. Jag har ingen aning om vart jag kan ha diskmaskinen, eller storlek, eller om jag kommer behöva ha en bänkdiskmaskin.

Hursomhelst blev jag helt lyrisk när jag såg att det finns tvättmaskiner för under 1000-lappen, och ännu gladare blev jag när jag såg priserna sjunka ännu lägre. Det var sådan skillnad mot nypris att jag börjar fundera på om jag inte ska ta och köpa en torktumlare också.. Men det BEHÖVER jag inte. *skärper till mig*

Dessutom vet jag först imorgon hur stor diskmaskin jag kan skaffa, alternativt bänkdiskmaskin. Det är nämligen då jag ska iväg på lunchen o kika på lägenheten och kolla uttag för lampor, hur stora fönster jag kommer att ha (för gardiner) samt kolla vad och vart jag kan/vill ha saker uppborrade på väggen och vilket material det är.
Så imorgon vid lunch så ska jag iväg och hämta nycklarna. Jag får inte glömma mätstock! :D


Beyond sunt förnuft.

Kommer inte ifrån känslan av att ha gjort bort mig, även om det inte är så - inte på riktigt. Men många gånger så tänker jag mer än vad jag egentligen vill - vilket leder till "tänk om"-situationer - och sedan kommer resten av känslorna.
Vissa drömmar vill man bara inte drömma. Den jag tänker på var visserligen en trevlig dröm, verkligt romantisk och speciell - typisk "date"-dröm som taget ur någon amerikansk kärleksfilm. En sån där dröm man inte vill vakna upp ur, men när jag gjorde det så blev jag ställd och chockad. FEL, fel, fel, fel!

Jävla blick! Jag blir så less. Tänk om, tänk rätt. Mm, fin teori - men "tänk om"-situationerna dyker ändå upp.
Och grejen är att jag vägrar, vilket kanske gör att min hjärna väljer att vara upprorisk och göra (tänka) tvärtemot.

Jaja, låt tiden ha sin gång.

Out of place, out of time.

Helgen var händelserik, vill knappt börja - för det är så mycket jag har kommentarer på. Saker som hände, saker som sades, saker som inte sades, tankar och drömmar.

Kort och gott..
Fredag: en snabbis-afterwork, sen hem till J och förkrök - Medusa - jag blev packad, någon snodde min öl, jag dansade, fyllekäket funka inte så jag spydde och innan jag trängde ner mig på kanten brevid J i hans 90-säng klämde jag tummen i toadörren. Det gör fortfarande ont.
Lördagen gick till att "hojta" på toaletten, som Js föräldrar kallade de, men jag blev människa igen till kvällen och åt jättegott med rostad potatis och lövbiff. Vi kollade handbollen.
Söndagen var mysdag, som avslutades med att när jag kom hem så hade vi besök av Hanna och Barry och barnen. Jag hann kliva innanför dörren och morsa på Lennon - sen var det "Moster Bea, moster Bea, kom!" Jag busade som en galning med Lennon och vi hade skitroligt. Jag drog runt honom i Arons gåstol, så vi hade ett litet Gröna Lund hemma. Lennon tjöt av skratt och det ger ju energi :) Sen lyckades jag NÄSTAN lura på honom overallen när det var dags att åka hem - men han fattar lite för mycket för att det skulle funka. Så det slutade med att jag och pappa drog på honom overallen medan han hängde i luften - dels uppåner och dels som vanligt :)
Sen såg jag när Sverige vann över Kroatien i handbollen - de var nära flera gånger att Sverige tappade greppet - och det med 2 utvisningar samtidigt - under säkert 5-6 min. Ändå höll de koll på kroatierna. Bra jobbat!

Justja, jag vart typ uppraggad av nån brud på Medusa - vi pratade om hennes son, hennes ex, och jag fick Magnus att spela en Metallica-låt som hon ville höra. Hon var väl trevlig, men hon blev rätt förvånad när jag presenterade henne för pojkvännen och hans polare ^^ DET var kul. Hon kände till Tyresö och ville att vi skulle ta en öl på Curres.. som jag påpekade hade brunnit ner, men än har hon inte hört av sig - kommer inte riktigt ihåg om jag gav henne mitt nummer eller inte. Tror det.

Nu är det bara 12 dagar innan jag förväntar mig ha installerat mig i mitt hem. Nu har jag kommit över orolighetsfasen -  nu är det bara med längtan jag ser fram emot att dagarna skall gå.

Min norska har kommit!

Wtf, kanske du tänker - men lugna dig lite så ska jag förklara.

Sms från SOVA-varuhuset kom igår - "din säng är redo att hämtas" - men de trodde jag skulle kunna hämta den redan idag - den 20 jan. Idioter - lön är ju nästa vecka..
Men sängen kostar ungefär lika mkt som jag får i lön, så jag måste till banken. Dyrt nu, ja - men sängen kommer ju att hålla i 15-20 år. Och den är JÄTTESKÖN! Det är en Jensen-säng (alltså NORSK).
Jag ska alltså idag till banken, fixa med överföring - sen kan jag bocka ännu en sak från listan.
Pratat med min kära svägerska Jenny, och frågat om hjälp med flytten - bärhjälp. Och sedan försökte jag locka med att vi ska röva bort dem - men Benny o Carro ska på MC-mässan på Fredriks födelsedag (29 jan) - så de kan inte den dagen. Men vi kanske kan ta det på söndagen istället.. hmm ska prata me dem igen.

Jag har även fått tag i fastighetsskötaren på Stena Fastigheter - en annan Jenny. Vi kom överens om att jag kan komma förbi nästa tisdag och hämta nycklar för att gå upp till lägenheten och kolla uttag för lampor och gardiner mm. Så att jag vet vad jag har att spela med innan jag åker till IKEA.

Jag hoppas att Rebecca inte åker snart till Australien, just nu är hon sjuk - men i och med att jag ska hämta köksbordet första veckan i februari.. Men det ska gå att lösa, hon sa att hon kunde lämna nycklarna till mig och Maria erbjöd sig att komma med. Jag tyckte det kändes lite konstigt "men du kan ta mina nycklar och hämta bordet när du vill" - men det är för jag är väldigt restriktiv med vilka jag tar hem till mig.

Nu måste jag se till att få lite gjort här på jobbet innan lunchen. Ska ringa de på SOVA och fråga om jag kan hämta sängen 1 februari.

Jag tycker att jag har det mesta planerat - nu är det bara bärhjälp jag behöver. Men 14 lådor, två bokhyllor går kanske rätt snabbt. Jag kanske inte behöver så många som bär. Men sen har vi ju Js saker också.. Hmm, ska prata med honom om det.
Men jag är rädd att jag har missat något, något riktigt viktigt. Flyttbil ska jag boka också.

Solen strålar!

Min arbetskamrat sa tjugo över sju imorse "åh, det känns som om det blir en väldigt molnig dag. Vad trist" och när klockan närmade sig halv 9-9 så skingrades molnen och solen steg på en klar och ren himmel.
Nu skiner den på oss så det nästan är svårt att jobba (speciellt när det lyser direkt på dataskärmarna) - men framförallt för man tappar koncentrationen och drömmer om vår.
Jag mailade lite med en annan arbetskamrat som är inblandad i det fackliga arbetet - hon undrade om vilken tid ett möte skulle vara. Nog för att det är den 17 juni, men tid är inte bestämt än - jag tyckte hon var lite väl ivrig och kunde vänta till åtminstone april/maj - men mötet ligger vid slutet av dagen så att vi när vi är klara går för dagen och sedan åker vi iväg och äter middag och dricker lite vin tillsammans.
Solen för med sig tankar och längtan efter varmare väder, lättare kläder, längre dagar och mer glädje i vardagen.
Jag längtar efter att få sitta och njuta av solskenet på min balkong, med middag och dryck - på helger med ett glas vin/öl. Eller en kopp cappuccino från min espressomaskin :)

Nu är det eftermiddag, och jag känner att det är typ härdsmälta i min hjärna. Det har varit 3 långa dagar, dels för att jag kom hem tjugo i tio i söndags efter träning, jobbade över på måndagen och tränade sent och igår jobbade jag över till halv sju - och kom till jobbet tio i sju imorse. OCH jag har jouren idag. Complete meltdown. Och det är ändå 1½ timme kvar.. suck!

Det är en väldigt trött tjej som sitter vid tangenterna..

Blä!

Ett enda ord, som kan få ungefär hälften av befolkningen att sucka i samförstånd och medkänsla för min situation.

Det enda ordet är:
Mensvärk.

Och tack gode gud för att den inte är värre än vad den är. Bieffekter: trött, hängig, uppblåst, svårigheter med koncentration, beslutsångest och ingen ordning på matvanor.

Hur bra är det liksom att trycka i sig 2 dumlebitar och 1 snickers-bit kl 11.00 och sedan vid lunchtid inte vilja ha ngt?
BLÄ!

Och jag kan inte vänta tills jag får flytta in nu. Jag vill hem! ♥

Fel i planeringen

Jag hade tänkt vänta till 1 februari med att ta IKEA-svängen, för att lätt kunna passera mitt hem och lämna sakerna där. Smidigt!
Men pappa påpekade för mig imorse att IKEAs januarirea slutar den 23 jan - alltså i helgen.
"Fattigveckan - så klarar du det" - läste jag i Metro igår. Men va faan.. tur att pengarna för Js biljett till Hong Kong har kommit in. Ska jag verkligen lägga ner varenda krona nu - innan lön - för att fixa de sista inköpen för inflytten?
Eller ska jag avvakta? För mig spelar det egentligen ingen roll, med tanke på att det är typ en vas och några glasburkar (som jag tänker ha som te-burkar) som jag vill ha - som är på rea i Kungens Kurva. Samtidigt som det vore skönt att få sängstomme och diverse andra nödvändigheter inköpta. Frågan är bara - nu eller sen?
Första veckan i februari kommer vara fullspäckad.
Soffbord, tv och PS3 har jag hemma nu. Säng beställd, köksbord avklarat. El, tv-kanaler fixade - dock inte hemförsäkring.
IKEA nu, eller sen? Hjälp. Vad säger du?

Taido taido taido

Igår var det träning, men vi hade även styrelsemöte. Beslutades att jag fortsätter vara föreningens sekreterare, Aina föreningens kassör och Micke föreningens ordförande.
Dessutom så ska vi ut och äta ramen (nudelsoppa á la Japan) på restaurang Ramen Ki-Mama den 11 februari kl 19:00. Det kommer bli jättekul! :)
Jag hoppas på att många kommer, med eller utan respektive/föräldrar.

    

Shio Ramen, Gekikara Ramen, Miso Ramen, Shoyu Ramen, Yakiniku Ramen.
Visst ser det gott ut?
Nudelsoppa ftw!

Jag hoppas att jag skall kunna komma igång ordentligt i år med taidon. Efter operationen i november har jag legat lite på latsidan, och det lockade inte SÅ mycket med gymmet heller. De extra julkilona känns. Men det är väldigt jobbigt att åka i en timme hem och stressa efter träningen när man bara vill varva ner och ta det lugnt. Speciellt när det gäller att passa en buss, som går en gång i timmen.
Men nu efter jag flyttat tror jag att jag kommer att ha enklare att komma till och från träningen! :) buss 182 är en bra linje, har jag kommit fram till - utan att nånsin ha åkt den.
Raka vägen från Sköndals centrum till Hökarängen och när vädret tillåter (dvs när is och snöslask försvinner) så ska jag skaffa mig en cykel och cykla. Både till jobbet och till träningen.

Det känns hemskt.. vi körde ett riktigt lugnt pass igår - och jag har träningsvärk! Då känner man att man är i dålig shape!
Tjolahopp!

Lite gladare måndag

Okej, efter att ha ätit en suveränt god lunch så är jag lite gladare än efter gårdagens "bravader".
En lunch bestående av blandade ekologiska bönor, mozzarella, rödlök, tomat, champinjoner, avokado och keso samt ganska mycket olivolja och en uns med salt. Me likey!
Hm, jag har varit på jobbet nu i 5 timmar - och jag har inte fattat det än (skönt). Inga problem hittills, vilket gör mig nöjd, ansökningarna jag har att hantera är egentligen färre än vad jag skall ha. Men jag klagar inte - det är första månaden med mina nya socialsekreterare. Jag tror på ett bra år 2011!
Och den 26 januari (väldigt snart ju) så kommer jag att börja jobba fackligt! Eva-Lotta ville veta hur länge - och jag kunde inte svara. Jag berättade istället att jag sitter i styrelsen för en tid av 2 år - vilket verksamhetsår 2011 är det andra året. Hehe, som en politiker svarar. Svarar något, men inte direkt på frågan. Intresting ..

Jag läser en väldigt bra bok - "Nattvandraren" av Andrew Taylor - historien utspelar sig under slutet av 1700-talets England. En deckare (vilket inte brukar locka mig) som jag har fått. Jag vill läsa mer! Över en café latte eller chailatte!
Bild hittad på nätet - Nattvandraren av Andrew Taylor.

Men det är många timmar kvar, efter jobbet kommer jag att hjälpa till med vissa kontroller vi har fått i uppdrag att göra, sedan kommer jag att åka till träningen som börjar 18.30 i Gubbängen och därefter får jag åka hem.
Får se om jag får sova bra inatt, trots aktivitet sent på kvällen.

Jag planerar att börja med Cambridge igen, inför resan till Hong Kong och för att slippa köpa frukost :P
Vad ska jag köpa för mat vid första stora inköpet? Jag behöver ju typ allt, förutom vissa kryddor och teer! Justja, jag har en fryst påse från Lidl i frysen hemma .. med lite fisk och sånt. BRA! :)


Söndag var en SKITdag!

Okej, var beredd på bitterhet ut i minsta fiberoptisk kvadratcenitmeter av skärmen nu..

Söndagen började mysigt, med läsning vid frukostbordet med gott ägg. Jag fortsatte läsa, men gjorde paus för att boka biljetten till Hong Kong (det var andra bra saken under söndagen), sen läste jag vidare i soffan.
Jag avstod från att göra ordentlig lunch, eftersom vi skulle ha möte på G-star Café i Gubbängen - där de serverar gudomliga foccacias och sallader i övrigt och har supertrevligt bemötande.
Så lite hungrig skyndar jag mig sedan iväg till bussen (fastän jag helst ville sova en stund och fortsätta dega i soffan med boken) och hoppar mellan vattenpölarna för att slippa bli blöt.
Vid hållplatsens början (i färdriktning) låg den största vattenpöl jag sett, och jag tänkte för mig själv "hoppas jag inte blir nedskvätt av någon passerande bil". Det hände inget så det var lugnt, men vart var bussen?
Helt plötsligt kommer en minibuss fullproppad med ungar och deras föräldrar, som stannar i början av hållplatsen (precis efter pölen) och då ska de packa ur alla ungar och väskor och jag vet inte vad. DÅ kommer bussen.
Tack vare den idiotiska stoppet i början av hållplatsen så kunde busschauffören inte köra förbi och in på hållplatsen utan tvingas därmed att stanna I DEN JÄVLA PÖLEN .. det var decimeterdjupt vatten.
Ungarna springer ju med sina gummistövlar rakt igenom pölen och knackar på dörren till bussen - som släpper på dem. Ja, då kan ju inte jag stå kvar - där blir väl chaffisen sur. Så jag suckar och kånkar på dator o träningskläder och får plumsa genom den där jävla pölen!
Hungrig och blöt, satt jag och svor på bussen för mig själv. Jag ville typ hänga idioten. VARFÖR inte bara köra fram till slutet av hållplatsen för att INTE hindra trafiken??? IDIOT!

Kom till slut fram till Gubbängen (tänker inte ens gå in på busstrafiken och bussbyte i Norra Sköndal..*grr*) och möter Micke sensei där. Då hade caféet stängt pga att de haft fest under lördagskvällen. Där rök min lunch.
Vi promenerade hem till Micke och satte upp alla våra datorer och började mötena.
Mickes kära mor hade bakat supergoda kolakakor, och Eva-Maria (hans fru) hade tagit fram äppelpaj och vaniljsås. Tur de, men det var ju inte en riktig måltid - och defenitivt inget ordentligt att träna på.
Trots att jag fick torka strumporna på ett element blev de ju blöta så fort jag stoppade ner fötterna i skorna igen - till träningen.

Under träningen tappade jag energin totalt, och kunde inte tänka riktigt rakt. Vi skulle hitta på någon kontraattack - och jag hittade på en som visserligen är ovanlig och inte ofta använd - men det går. Och man får kraft! :)
Men allt annat gick i sirap.
Träningen slutade kl 20.00 - vilket innebar att jag inte skulle hinna med närmsta buss 805 (som går 1 ggn/timmen) - så jag sög i mig lite Yoggi Yalla medan jag umgicks med Elin och Eddie på tunnelbanan.
Pank som jag nu är (eftersom jag betalade min o Js biljett igår), ville jag inte köpa mig något, och dessutom hade säkert pappa å Annika tänkt middag åt mig. Så jag tog första bästa buss till centrum, och fick vänta på nästa (875).
Men när jag väl gick av bussen, efter att ha gjort ingenting och blitt stressad över det, vid tyresö skola och började promenera - trött, hungrig och nedtyngd av tung dator och träningskläder. KLART som fan att tövädret har gjort alla väger snorhala. Däremot hade det säkert vart en jäkla syn att se mig där jag nästan tratta på arslet. Vet inte ens hur jag återvann balansen, har bara en känsla av att jag (på ena benet, andra var i luften) sjönk ner på huk - och sen återvann jag balansen.
Det brukar ta 12-13 min att komma hem i promenadväg från skolan. Eftersom det var söndagskväll hade ingen varit och grusat vägarna .. så jag gick med myrsteg hem. MM, SKITKUL! *murmel murmel*
Sen var droppen kommen när jag skulle upp för vår backe - precis utanför huset - nästan i mål. Ej grusad väg, och plusgrader = glansis. Men det fanns grus .. ibland.
Jag stannade 3-4 ggr och undrade hur i helvete jag skulle lyckas komma ytterligare en meter uppför. När jag väl skulle kliva av vägen och upp på garageuppfarten (inget grus alls) så började jag glida. Jag kom inte upp!
Då var jag så nära tårarna att jag inte visste hur jag skulle palla.
Men efter mycket lirkande, och diverse skrämmande av skogsdjur pga arga och förtvivlade utrop lyckades jag.

Sista bra saken den dagen var att de HADE fixat mat åt mig, kinamat - fläsk med grönsaker och ris. Det var gott, men jag hade svårt att avnjuta smaken då jag typ hällde i mig maten. Och stressade in i duschen innan jag ÄNTLIGEN fick gå och lägga mig.
Efter jag krypit ner och tänkte ironiskt "jaha, vad ska jag tänka på nu då som håller mig vaken halva natten?" och nästan slumrat in får jag ett "go natt 'skling" från J. Svårt läge, men jag valde att bli glad att han tänkte på mig.

Det var min SKITsöndag. Var nästan glad när jag vaknade imorse och visste att söndagen var förbi.. och idag är det liksom MÅNDAG. Och lång måndag dessutom. Träning ikväll, kommer hem som tidigast 21.40. Tjoho..

Mardrömmar och bokade biljetter

Jag vaknade upp med bultande hjärta och skitförbannad. Drömde en hemsk mardröm.
Jag drömde att jag satt med J vid ett köksbord tillsammans några kompisar till Js kompis Max - två tjejer (den ena träffade vi på Sweden Rock i somras,  den andra tjejen har jag ingen aning om vem det var).
Jag drömde att den andra tjejen (låt oss kalla henne typ Ida) sitter och är lite finurlig, och lägger fram en smyckesask framför J, klumpigt så den råkar öppnas. Där i låg en förlovningsring - och hon bad att få prata med J ensam. Och eftersom jag fattade vad det handlade om blev jag så jävla förbannad.
Jag visste att J skulle säga nej och backa från henne, men vilken OFÖRSKÄMD KÄRRING! Fan, vad arg jag var! Och när jag pratat lite med J efter, och han sa att "Nej nej, jag sa bara sluta sluta", lugnade jag ner mig lite. Men det hindrade mig inte från att slå henne som fan när hon kom ut från toa.
Jag trodde jag skulle mörda henne. Och som alltid i mina drömmar när jag slår någon (har hänt 2 ggr, vad jag minns) så ser personen bara väldigt sorgsen ut och oavsett hur hårt jag slår - så händer ingenting.
Men efter de två (egentligen skithårda) slagen så skällde jag som en idiot på henne - och hon stod där som en liten (2 m lång) hundvalp och såg skyldig ut som om man kommit på henne med att kissa på golvet.
Sen vaknade jag.

Pappa och Annika åkte iväg på bio för en stund sen och såg "The tourist" - jag vill också se den! Men, jag ska ju iväg på Taido-möte idag kl 15.00. Så.. tyvärr!
Så istället gick jag in och bokade biljetter för mig och J till Hong Kong, efter ett samtal med Hanna. Vi valde att boka separat, trots allt, och hoppas på att när vi checkar in - att vi får sitta tillsammans.
Budjet - bra skit. Och deras samarbete med bokningsspecifikations-sidan är bra - jag kunde gå in och läsa om min resa i förväg - hur många kilometer det är, om det serveras mellanmål eller måltider, tider och vart flyget lyfter respektive landar. Superbra sida, faktiskt.
Nej, nu ska jag fortsätta min läsning av "Nattvandraren" av Andrew Taylor, som jag fick av Js familj i julklapp! :)

YES! Jag hittade billig resa till HONG KONG!!

ÅH jag är skitglad!
Jag gick in och tittade på BudJet och letade resa till Hong Kong, då syrran Linda ska ha bröllopsfest i början av mars. Och de resor vi tittade på tidigare i veckan kostade 5400 kr med Quatar Airways (inkl skatter). Så Hanna sa att hon skulle boka sin resa igår.
Jag har pratat med J, och han vill också följa med. Linda sa att det var inga problem. Så idag gick jag in och tittade igen - och tänkte kolla när flyget går på söndagen den 6 mars.
OCH VÓILA!
Istället för 5400 kr med Quatar, så kan vi köpa biljett för 4230 kr med Lufthansa! :D
FATTA det är liksom 1200 kronors skillnad! Såå, JA, jag är skitglad!

Idag ska jag iväg till stan en sväng, pussa lite på J och sedan tror jag att jag åker förbi Aniela innan hon slutar jobbet och åker med henne hem. Jag har fixat VÄÄRSTA bra presenten till henne, jag hoppas hon uppskattar den.

Nu har jag pratat en lång stund med syster Linda om allt och inget :) Mysigt!
Så jäkla nice, biljett för 4230 kr, boendet står Linda och Amin för, sen är det bara mat och shopping! :) Så under 10 000 kr för allt. BRA semester! :)
Åh, det kommer bli skithärligt! Som mamma sa, det är klart du ska åka! :)

Yes, jag vet hur tatueringen skall bli!

På en omväg råkade jag hitta ett ord jag inte visste betydelsen av - och kollade upp det - nemesis.
I bloggen jag läste handlade det om att bloggern ville slå sin nemesis - alltså hans värsta fiende. Och när jag kollade upp ordet visade det sig att det fanns en grekisk gudinna med namnet Nemesis, och hon var rättvisans gudinna - och en den som hämnades på många som gjort orätt.
Hon var "the distributor of fortune - neither good or bad".

För mig betyder hon den objektiva rättvisan, gentemot alla, och att få hämnas på dem som förtjänar det. Det är svårt att förklara exakt hur det klickade till och på vilket sätt och varför, men det känns rätt.
Jag känner igen mig i henne, även om jag inte går och hämnas på folk ^^ men snarare känslan för vad som är rättvist oavsett parti.

Nemesis, krigargudinna, tillsammans med banderollen "Balance" och hon håller i vågskålarna.
Kriga för rättvisa och balans, balansera livet med allt annat och att tatueringen kommer sitta nere vid ankeln innebär endast en sak. När jag fightas på mattan (taido) så utövar jag den hämnd som väntar :P

Läs mer om henne här! :)

The goddess of divine retribution. Nice!

Nästa långresa inbokad..

Det här trodde jag inte för en månad sen!

Min syster bor och lever i Hong Kong, och nu den 4 mars kommer hon och hennes man hålla i bröllopsceremoni och fest. Och igår fick jag OK från min chef att jag får åka! :)
Åkte ju till älsklingen igår, dejten blev myskväll med South Park istället ^^ och berättade om att jag kommer åka till Hong Kong. Han blev supersugen på att följa med, så nu ska jag försöka prata med systeryster i Hong Kong och kolla hur det kan ordnas - allt omkring menar jag.

Och jag längtar tills jag får flytta in i min lgh. Tills jag får titta på min tv, med mina kanaler, äta vid mitt köksbord och sova i min säng. Tills jag får dekorera precis sådär snyggt som jag vill ha. Tills jag får tända ljus överallt och bara tokmysa! Eller tills jag köpt min rök och rökt mitt eget kött! :) *smaskens*
Tills jag får ställa upp och ordna med mina teer och med min espressomaskin och kaffemal och göra mina egna espressos, cappuccinos, café lattes och varma choklad (när mina bröder/brorsöner kommer). Tills jag får börja leva mitt liv, med mina hobbies, med mina måsten/viljor/önskemål. Med min mat.. MYS! ♥

Vilken dunderstart på år 2011!

Jag hoppas på balans, tatuering, Hong Kong i ett bröllop, mitt hem i en lgh, och ett bättre fysiskt mående! :)


Borde vara förbjudet!

Igår innan jag åkte hem så gick jag in och letade upp japanska-kursen jag och älsklingen pratat om att läsa. Nästa studieperiod börjar 21 mars. Skitglad skrev jag upp mig, efter många steg och förklaringar till varför jag vill läsa och om jag jobbar mm.
För att i sista skedet få veta att jag måste ansöka i min hemkommun (Tyresö), där jag är folkbokförd, och få det beviljat för att sedan skicka vidare ansökan till Utbildningsförvaltningen i Stockholm Stad.
OCH, jag måste skicka in en stämplad flyttanmälan från Skatteverket till dem också. För att styrka att jag bor i kommunen när kursen börjar.

Vilken jäkla tur att jag faktiskt SKA bo inom Stockholm stad när kursen börjar då! Det är nästan på håret! Sista anmälningsdag är 2 februari.

Så lite irriterad åkte jag hem och sov på saken - jag fick sova inatt! :)

Idag vid fikat ringde jag till Tyresö Kommun och fick prata med någon på C3L (Tyresös komvux) och diskuterade kring det här och jag frågade om det var troligt att jag skulle få det beviljat. Hon svarade blankt nej, och efter att jag blivit irriterad och ifrågasatt logiken i det så fick jag till slut veta om att det handlade om pengar. Skulle Tyresö bevilja att jag gick den kursen, så skulle de även få betala för det. Då hamnade saken i ett helt annat ljus.

Så, less, gick jag in och avanmälde mig från kursen. Sista anmälningsdag är 2 februari, avvaktar tills 1 feb då jag är folkbokförd i Stockholms stad igen.

Nej, ursäkta - men nu ska jag iväg på dejt med min pojkvän! ♥

Tisdag! Ehh.. Onsdag, menar jag.

Nu vet jag inte längre vad jag ska tro, efter ännu en natt med dålig sömn - så är jag ändå fylld av energi och är .. otroligt nog .. pigg. Eller det är vad jag tror. Tror jag.
Jag som efter en natts dålig sömn brukar falla isär och överäta för att hålla energinivån inom vissa markeringar - för sjunker den under .. då blir jag deprimerad, gråter och äter och mår ännu sämre.
Sjukt hur man håller på egentligen. Så, va fan hände nu då??

Tredje natten av dålig sömn, fastän den var bättre inatt än vad den var de senaste dagarna - så var den ändå sämre än vad den brukar vara när jag sover hos min pojkvän. Vilket ger det hela en ännu sjukare tvist.
Jag sover sämre än någonsin och har ändå energi. Eeh.. wtf?!

Men, allt kanske bara är en illusion. En illusion med rosenskimrande färger och mörknande hörn. Det kanske helt enkelt är inbillning, eller så har nån petat i mig något uppåttjack som gör att jag inte kan sova och tankarna går på högvarv. Det låter, i mina öron, som en högst osannolik men logisk förklaring. Undrar bara vart och när det skulle kunna ha skett ^^

En annan ovanlig sak - jag brukar vara vrålhungrig redan vid Slussen efter ha sovit hos J. Och som vanligt så åkte vi hemifrån honom vid kl 6.20. Det innebär att 6.25 är jag tokhungrig och mördar nästan.
Och jag kom till jobbet, och kände inte alls någon hunger. Jag åt inte förrän kl var 7.50. Vilket är HELT otroligt - när det gäller mig. Kanske är det en början på en nyttigare livssyn och syn på mat. Kanske är det hormoner som kommit i obalans av dålig sömn. Eller så är det dem förmodade drogerna någon hällt i mig (står helt utan bevis).

Och som tidigare - på morgonen, dagen och eftermiddagen längtar jag tills jag får flytta in i min nya lägenhet. (MIN lägenhet) och på kvällen och framförallt när jag lägger huvudet på kudden - DÅ tvivlar jag och mår konstigt och tycker det är läskigt med denna förändring.
LIMBO, kommer inte framåt (särskilt långt iaf) och kan inte gå bakåt. Men något jag ALDRIG får glömma - möjligheterna kvarstår.
Även om jag och J pluggar japanska och flyttar till Japan 1 år eller ngt - om vi faktiskt GÖR det - det ordnar sig! :) Det GÅR att genomföra - och det är sånt jag VILL genomföra. Därför kommer jag att genomföra det. Kanske inte idag, imorgon eller nästa år - men va fan.. livet är till för att levas, upplevas och återupplevas.
Dessutom, jag är bara 22 år - även om tiden tickar på fort - så har jag så gott som hela livet framför mig! :)


Limbo med tusen tankar

Ja igår var årets första taido-pass! Det känns i kroppen, men inte sådär att jag inte kan röra mig - än :)

Kom hem, läste min bok - som helt plötsligt blev superintressant - och åt lite efter träningen. Efter duschen så gick jag och lade mig. Utan att stressa, utan att skynda.
Det spelade ingen roll.

Tusen tankar, och jag är kvar i limbo. Jag vet inte vart jag ska ta vägen, när jag får de här tankeattackerna. För det är vad det är, medföljande stressreaktion i kroppen.
Flera gånger igår - innan jag föll ner i en "vaken-dröms"-slummer - kände jag hur hjärtat började pumpa som en galning som reaktion på tankar. Borde jag sagt det där? Skulle jag hållt käften? Gjorde jag fel? Var det lika hemskt som jag trodde att det var, eller var det "välförtjänt"?  Med mera.. med mera...
Jag vaknade till lite när kl var 3, och kände att jag inte fått någon djupsömn överhuvudtaget. "Åh, jippie, jag ska gå upp om 3 timmar".

Jag har gått som i en dimma idag, jag visste knappt vem jag var när jag kom till jobbet. Jag tog mig en ovanligt lång massage i massagestolen och lät mig falla i sömn.
Det hjälper inte riktigt, för det är tankarna som håller mig vaken - inget annat. Jag får ingen ro.
Och jag har koncentrationssvårigheter som fan!

Orkar inte! Och jag vet hur fel det är, och hur felaktigt jag beter mig. Jag vet vad jag borde göra, men okej - det är INGEN stress än. Det är den 11e idag, än har inte första katastrofhögen med ansökningar inkommit.
Jag är kvar i limbo, och innan jag fått flytta - så tror jag inte att jag kommer sova bra.
Let's hope I'm wrong!

Måndag

Jag vill tatuera mig!

J ska tatuera sista delen idag, och det skulle vart kl 15.30, men blev framflyttat till kl 18:00. Jag missar det :(

Lunch med mamma, på favoritstället - Sam&Co Sushi - bästa misosoppan ever! Efter jag kollat ny bh på HM (julklappen sitter inte riktigt bra) så tog jag mig en fika på Espresso House.
En enkel espresso och tillföljande mörk chokladbit. Det var så gott att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen! :)

Koncentrationsnivån är noll och ingenting, jag vet knappt vad jag gör. Så blir det när tusen tankar flyger genom skallen på nätterna.. Jag har, i brist på arbetsvilja, tagit en paus och kollat lite grejer som jag vill ha på IKEA. Det blev rätt mycket .. Sånt som jag behöver, och sånt som jag "behöver". Väldigt roligt :)
Grejen blev bara den att sängkläder gick på dryga 1000-lappen (jag tror inte jag kommer behöva SÅ många olika sängkläder - till en början), och förutom sängstomme och sänghylla (inte heller akut) så förstår jag inte hur totalsumman skulle kunna bli nästan en månadshyra ...
Jaja! Drömma och planera är bra! :) ♥

Problemet är att mitt humör svänger från att känna lycka över lägenheten till ångest över att vara kvar i limbo - för jag bor inte hemma längre och jag har inte fått mitt eget hem - än. Snart, snart = frustration och ångest.
Idag sjöng jag och skuttade runt över att jag snart flyttar! Och igår kväll kunde jag inte somna - för jag tänkte och mådde konstigt över det här med lägenheten.
Men jag vet också varför - det handlar om att förändra tankesättet - det är en process. Det är ganska "finale" - jag flyttar faktiskt hemifrån nu - och förhoppningsvis för gott.

Snart ska jag iväg till min älskling, vi har inte setts sen i fredags förmiddag (det känns som om de vore en vecka sen) - då han var sjuk och jag skulle hem.
Men dagen är inte över på långa vägar, trots att jag åker från jobbet. Ikväll 18:30 är det träning (hoppas jag orkar, är inte heller frisk) och efter träningen tar det sin lilla tid att åka hem. Är hemma 21:45, om jag hinner med bussen från Gullmars. Vilket INTE är säkert. Annars blir det ännu senare..
Fritid? Näe, inte än på ett tag.
Nu är det 4 veckor kvar innan flytten sker. :D

Rastlös..

.. och så är det sista timmarna på ledighetstiden. Visst, tog bara 3 dagar ledigt, men långa långhelger är inget dåligt!

Okej - kort och gott:
- jag har köpt alla stora grejer till mitt nya hem (eller kollat ut de på IKEA - sängstomme saknas än)
- fått veta att min syster ska hålla i bröllopsfest i Hong Kong den 4 mars
- planerat in (och avsagt mig ifrån inflyttningspresenter, men bidrag till resan) att åka dit
- pratat med andra syrran och sagt att vi då åker tillsammans
- börjar förstå att jag måste börja ta hand om mig själv - på egen hand (det är på flera plan!)
- försöker hålla mig positiv, fastän jag inte vet vilken rumpsida jag ska sitta på - och jag vill bara iväg
- lite rädd, men förväntansfull att få mitt eget hem - time flies som en gammal vän till mig säger
- jag vill inte ha mer godis
- stör mig lite på att jag hellre vill köpa allt nytt, än att nöja mig med begagnat (inställning, inte realitet)
- vill och behöver socialt utbyte, men det blev för mycket idag på Mejas födelsedagskalas, så jag satte mig i mitt rum och väntade ut stormen och testade körkortsteori i mobilen. (Absolut första gången, o fick hälften rätt)
- saknar Aye och hoppas att hon har det så jävla bra! ^^
- önskar jag inte vore i kalla Sverige - när fan kommer våren?!
- funderar kring och om jag är redo för det nya kapitlet i mitt liv - eller om jag överanalyserar situationen igen
- önskar att min magmun inte var glapp, så jag surt i halsen slapp
- har kontakt med en gammal vän och hoppas vi kan ses
- är less på det mesta, och det är rotat i min rastlöshet
- vet inte om jag ska skaffa mobilt bredband och köra på den stilen, eller skaffa bredband hemma när jag flyttar hem (hajjar ni?! flyttar till MITT hem)
- kollat japanska-kurser och funderar på en alternativ framtid
- känner att det är verkligen dags att resa iväg någonstans

Varje söndag är det i Shibuya man ska vara, om man vill njuta av vad Tokyos ungdomar kan erbjuda - och just denna söndag var det traditionell dans - med trummor och dans och rop.
En vanlig söndag i Shibuya, Tokyo. Awsome! Och så råkade jag ta en suverän bild också.
I just loved it.

Promenad längs den glödheta stranden och avnjuter solnedgången, Odaiba i Tokyo.
Solnedgången från ön Odaiba, mitt i Tokyo, var helt otrolig. Vilket lugn!

Ja, jag saknar Japan. Hoppas jag o J kan börja läsa japanska snart!

That's it for today!

RSS 2.0