Min gammelfaster

Imorse på frukostmötet diskuterade stadsdelsdirektören de frågor som tagits upp på nämndemötet igår kväll, en punkt var att ordna ett socialt möte för de äldre som bara sitter hemma och inte går ut.

De skulle öppna, som ett projekt, en sådan lokal i ett område här - där min gammelfaster bodde i innan hon dog. Gud, vad jag saknar henne! En gammal skröplig tant med världens snällaste hjärta, som ville skämma bort alla i familjen - allra främst jag, som tyckte om att baka tekakor och vaniljbullar. Det fanns alltid flera påsar bullar, och tekakor i frysen - att värma när vi kom över. Som tyckte om att sticka sockor åt oss alla (vi har än idag flera påsar med sockor instoppade i garderoben) i både vitt, brons, lila och även något par som blev gula.
Hon och farmor åkte med mig till Gran Canaria när jag var liten, jag var ständigt i poolen och de låg och lapade sol vid poolkanten. På planet fick jag ett uppblåsbart flygplan (SAS), men 3e eller 4e dagen gick den sönder - antagligen för jag hängde och slängde mig på den och hoppade ner i vattnet på den.
Jag minns att Faster, som hon ville att vi skulle kalla henne då hon inte tyckte om sitt namn (Alida), följde med mig när vi gick till någon slags galleria där jag åkte en åktur med Aladdin på den flygande mattan och gav honom en puss, och förklarade att det inte alls var tuggummi i deras automater. Det var stora bollar i hårdplast med något tyg i med spets. Faster förklarade att det kallades stringtrosor och att hon inte alls förstod att kvinnor faktiskt använde såna. Vi kom överens om att det verkade obehagligt. (Faster var då runt 70 år, och jag var runt 6-7 år)
När vi gick ner till stranden någon dag lekte jag att det var en jättestor öken vi skulle passera först, för det var höga sanddyner och de sträckte sig långt (åt sidorna iaf), och grävde ner fötterna under den heta ytan och kände svalkan under.
Många bra minnen, och idag är hon någon annanstans och väntar på nästa liv. Hon vet att jag älskade henne, och jag vet att hon älskade mig. Den vänliga själen följde min uppväxt, men såg inte mig ta studenten. Idag önskar jag att hon hade levt några år till så hon fick se vem jag blev i mitt vuxna liv, att jag fick hinna lära mig uppskatta tiden på ett annat sätt. Men i år hade hon blivit 85 år, om hon fortfarande levt.

På mötet när jag fick flashbacken av henne - hur jag klappade hennes jättelena och rynkiga kind - började jag gråta. Jag tänker på henne då och då, men idag blev det jättestarkt.

Faster, min kära gamla och alldeles för snälla faster, jag kommer aldrig att glömma dig eller allt du, och även Harald, gjorde för mig. Ni gav mig kärlek, trygghet, vänlighet och utrymme i era hjärtan och liv.
Den dag jag får barn och det blir en flicka kommer ett av hennes namn vara Alida.


Att inte kunna andas

Det är skitvarmt i kontorsrummet, jag har ätit två mackor (fast jag skulle hålla mig ifrån kolhydrater så mkt jag kunde), jag har fortfarande en fet hög att hantera i pappersarbete och tiden bara går..

Måsten.. måsten .. måsten ..

Jag måste handla skor, mild fakebrännalotion till Aye, deo och bestämma mig om jag ska spendera några hundra på en förbeställd taxi på fredag morgon nästa vecka när jag flyger till Barcelona eller om jag ska våga mig på nattbussen.
Fick en ovänlig nyhetsflash imorse, kvinnans förbannelse är över mig igen. Visserligen förklarar det varför jag fick cp-ryck igår och, trots att jag försökte motstå, inte kunde låta bli att trycka i mig korvbit efter korvbit - eller att jag sedan slukade tallriken med (en liten portion) pasta och köttgryta med champinjoner och parmesan. ÄNDÅ - BLÄÄH.
Att ha ett mat"missbruk" är inte roligt. Att inte känna mättnad är inte heller roligt.

Nu måste jag tydligen också hjälpa min biträdande chef, eller snarare en kollega som gått via vår bitr. chef för att få hjälp. Jag har hört väldigt många som har fått hjälpa honom extra, utöver sitt eget arbete - och jag är så less på människor som får fortsätta jobba fastän de uppenbarligen inte klarar sitt jobb. BLÄH!

Och jag har 21 st, nej förlåt, 23 ärenden att hantera som ligger på mitt skrivbord nu. *suuuuuuuck* Det är väl nu man egentligen skulle ta en paus, lägga sig i lyxstolen och få lite massage en 25 min och koppla bort allt. Försöka tänka att "det jag inte hinner idag, hinner jag imorgon" eller ja.. på måndag.
Att vara den på den här enheten som handlägger flest ärenden börjar ta på mina krafter, ganska rejält. Att vara här kl 7 på morgonen hjälper inte riktigt lika mycket som jag önskar att det gjorde, bara genom att ge mig flextid att ta ut - sen. Sen när då? När jag har passerat stadiet för utmattning? BRA Bea.

Jag är medveten om att mina känslor just nu är inte knutna särskilt starkt i verkligheten utan till mina hormoner som förstärker min oro, stress och hunger - vilket leder till mer oro, skuldkänslor och nedstämdhet. Jag vet om det, men kan inte göra något åt det.

Imorgon ska jag och älsklingen gå på bio och se Clash of the Titans - det ska bli roligt.

Nu går jag och lägger mig en stund i massagestolen ändå. Hej svejs.

Countdown: 14 dagar

Som förberedelse ville jag kolla att kameran fungerade. Men förra veckan hittade jag ett uttag på min dator där jag kan stoppa in ett SD-kort - jag blev skitglad, för nu kan jag börja använda kameran igen! :)

Så jag hittade bilder från när Aye (http://storiesaboutbarcelona.blogg.se/) var här hemma i Sverige en vecka i oktober. Så här kommer den absolut bästa bilden.


Barcelona Countdown: 16 dagar kvar!

OMFG!

Det är snart dags! :O

Min punktlista inför Barca:
- köpa flygbiljett   √
- få ledigt   √
- gå ner i vikt   √
- kolla flygbusschemat   √
- köpa födelsedagspresent till Aye   √
- klippa mig  (inte än, men på lördag - √)
- köpa nya tygskor
- växla pengar
- bestämma vilka kläder jag ska packa
- få Nellas present till Aye
- köpa flygbussbiljett
- bota resfebern ... Kommer inte ske! :O

Jäklar alltså, jag har inte fattat att det bara är två veckor kvar. Jag åker ju när det är varmt ute och solen ska skina och det ska nästan vara sommar. Och jag åker 30 april och jag går fortfarande runt med min vinterjacka.
Men hittills har jag tappat 6 kg med Cambridge - på en vecka.. sjukt men så jävla nice!

Vi går verkligen mot ljusare tider..

Lång långfredag och ett tomt glas för mycket

Ingen alkohol än, men trots att det var ledigt idag så har jag inte fattat det.
Har drabbats av akut nedstämd självkänsla och J skapade en kycklingwok som fick mina ögon att tåras och gommen att brännas - han gillar jalapeños. Liiite för mkt.

Nu har jag fått oväntad ensamhet såhär på kvällen och är fruktansvärt uttråkad. J drog till sin kompis som väntar besök från Göteborg och behövde lugnas lite. Jag har ingen aning om när tjejen kommer, men men. Får väl hoppas att hon tycker att min pojk är i vägen och hintar om det så han får komma hem. Usch, är jag alldeles för ego nu? Äh, då får jag vara det då. Är ju trots allt ensam hemma nu.

Spotify är på, med playlist med de band som kommer till Sweden Rock i sommar. Flinade lite (trots nedstämdheten) åt Sabatons låt Ghost Division, då förra året när de körde nationalsången så fick de knappt lämna scenen för publiken var så på topp. Sen tänker jag på min kompis Anna ("Kråkan") när jag hör Sabaton, dels för sommarens nationaldagsspelning men även för hon är helt enkelt en sån som diggar Sabaton. :)

Blääh, jag vill inte vara ensam! Varför följde jag inte med J då? Dels för nedstämdheten, dels för att jag ville duscha först (o de visste jag J inte skulle "hinna" med).
Btw, det tomma glaset - det var vatten i.

Hoho!

Jävla skit alltihopa! Får leva snålt, kan inte varken köpa mat utan att räkna slantar eller ens gå på bio med min pojkvän eller gå i butiker - för då kommer jag utan tvekan hitta ngt jag vill ha och inte ha råd med det. Ursäkta klagomålen, men dessa är riktade mot mig själv och ingen annan.
Det är ju trots allt jag som har satt mig i den här situationen, lilla otänksamma Bea.
Smart att köpa biljett till Sweden Rock, till Barcelona, till Sonisphere Festival OCH Japan - för att lyckas spara ihop tillräckligt med slantar för att ha råd med allt. Men okej!

Jag kan leva billigt, klart som fan! *samlar positivitet, avbryt ej*  Det ÄR ju värt det. Jag vill ju göra alltihop, men oväntade utgifter är nageln i ögat. Planering är A och O.

Dags för lite sanningar:
- jag ska gå ner i vikt så jag lyckas bättre i nästa tävling (SM)
- alltså, jag ska börja med Cambridge-kuren
- de närmsta två veckorna blir hårda, men sen är det gjort
- det kommer vara tufft, men värt det.
- sen kan jag ju dryga ut budgeten inför Sweden Rock! :)

Nej, nu med denna positiva känsla kan jag återgå till mina hitt-på-ings (doings) med glatt och lätt hjärta.
The truth have been told, now it's time for some enjoyment!

ps. är fortfarande lite freaked out över den dröm jag hade inatt. Det var nära, men jag gick inte över gränsen i det oväntade mötet.ds
Dagen innan var vi i Osaka på Universal Studios och gick upp kl 5. Dagen efter gick vi ut på kvällen och höll oss vakna hela natten. Det var varmt!
Ja, jag är skitfull här. :P

RSS 2.0