Med Mozart i öronen

Efter produktionsmöte med taidon skyndade jag ner till Vi(vo, som jag vill kalla det) och köpte mjölk och en tub med färdigt rotmos.
Jag blev varken mätt eller nöjd och jag har en "ilande" smak i munnen efter rotsakerna, och längtar efter något som inte gör mig illamående, samt mer fritid.
Jag slappnade inte ens av för att titta på Desperate Housewives, nej jag skulle passa på i reklamen att lägga upp "dagens bild" på Facebook, sen så gick det lite tid för det - och helt plötsligt var det reklam igen.. Så efter andra och sista reklamavbrottet kunde jag luta mig tillbaka och ta det lugnt - i 10 min. Sen var programmet slut och jag hade varken varvat ner eller börjat ta det lugnt.

En gammal kompis hörde av sig till mig på Facebook och tycker att vi ska ses. Han uttryckligen sa att han saknade sällskapet med mig och Aniela. Jag är mest nyfiken på hur han är idag, gentemot hur han var när jag umgicks med honom förut. Kan vara kul att träffas.

Nu avnjuter jag ett stycke ur The Royal Mozart Symphony.
Sen blir det borsta tänderna sig lite, och godnatta sig lite och hoppas att morgondagen ger mer energi än idag.

Långsam och seg måndag.

Känner ett behov av att få ventilera mig, men jag vet inte vad jag ska berätta. Hur jag ska uttrycka mig, vad jag ska säga och med vilken ton jag ska berätta "det" i.

Så istället berättar jag lite om i helgen :)
Mötte upp Bella på t-banan vid Zinken och sedan mötte vi Jossan på Gullmars för att röra oss hem till mig. Jag gjorde en slags quesadillas (bara ost och tortillas, stekt i pannan) och till mat åt vi tortillas med köttfärs och sallad - Jossan gjorde jättegod avocado. Vi tittade på "Gaddafi pratar svenska"-videon på Youtube - jag garvade som fan. Sen blev det lite "Ansiktsburk" och "Swedish ordinary meal time".
Jossan hade tagit med sig hemmagjord pannacotta, den var helt underbar! Vi hade varma jordgubbar över .. mumma!
När Emilie och Natha kom över så började Bella med våra strawberry daiquiris, riktigt gott blev det! Men inget slog när Bella fixade drinkarna på färska jordgubbar .. ÅÅH vad gott det var!
Efter lite problem med de trådlösa nätverket hemma och Spotify, så blev det några fler drinkar. Grejen var att jag hade duschat på morgon, men inte orkat klä på mig ordentligt - så jag satt i mjukisbyxor o gårdagens tröja ända fram till kl 8. Och jag orkade varken sminka mig eller fixa håret. Jag hade dragit mig så långt att jag tagit på mig örhängen.
Sen var kl midnatt och Bella och Natha deklarerade att vi skulle ta 00.20-bussen. Jag hade kunnat göra en snabbsminkning och dra på mig ordentliga kläder - men orkade inte. J hade dessutom smsat om att han ville spela wow med mig. Så när klockan närmade sig så sa Natha "Kom igen Bea, jag bjuder på öl på krogen!" och efter att nekat erbjudandet svarade hon "Men ring om du ändrar dig, vi vill att du ska med!".
När de gått blev det knäpptyst (trots Spotify), så jag ringer J för att kolla om vi skulle spela. Då satt han och pluggade japanska och glodde på The Rock. Då kände jag mig fruktansvärt rastlös.
Så ett samtal till Bella "Vart ska ni gå ....?" och jag hörde Natha i bakgrunden tjuta "JAAA KOM MED!!" - så jag sminkade mig, drog i mig 2 öl hemma, stoppade den 3e i väskan och rusade iväg till nästa buss. Det kändes udda att sitta kl 1 på väg IN till stan. Men riktigt bra :) med dunderbra musik i öronen och slurpande av öl i min ensamhet så åkte jag till Sjätte tunnan och drack (visserligen vattnig) mjöd med Bella.
Bellas gamla Bålsta-kompis Holmo (Magnus egentligen) var där och vi stod och pratade alla tre om JENSEN och diverse.
Kände mig nöjd att jag drog in och levde mitt liv, fastän det blev lite hastigt påkommet :)

Igår satt jag och solade på balkongen medan jag pluggade japanska. Felisija ringde mig 10:45 och väckte mig efter 5 timmars sömn, och efter 40 mins snacka var det ju ingen idé att somna om.
Så till eftermiddagen vilade jag på soffan (med vidöppen balkongdörr) en stund innan jag gjorde miso ramen, samt matlåda för idag och imorgon. Grejen var att jag inte orkade tina kyckling och steka så jag tog tonfisk på burk som jag hade i, tillsammans med lite citron. Och det blev katastrof - det luktade klorin - vilket förde mina accossiationer till spyor.
Jag hörde av mig till J och frågade om jag kunde komma över och plugga japanska med honom och sova över - vilket han väldigt gärna ville. Så jag var hemma hos honom vid 19.15. Han spelade fortfarande, så medan hans föräldrar tittade på Casino Jack, satt jag i andra soffan och pluggade japanska tills det blev för mörkt.
Självklart blev jag ju vrålhungrig framåt åtta-tiden, så efter en kebab i bröd från Folkets Kebab så pluggade jag och J tillsammans.
Jag hade värsta mysrycket och kunde knappt låta bli att peta på honom :P men när vi lade oss i sängen somnade vi båda två ^^

Kan ju säga att det tar verkligen emot att gå upp halv sex på morgonen. Det är nästan att det snurrar i huvudet av sömnlösheten. Jag var i Farsta strand 06:34 imorse. Det är ungefär DÅ mitt alarm ringer när jag ska gå upp i vanliga fall. Jag bara måste lägga mig en stund i massagestolen och återhämta lite av sömnbristen senare idag, särskilt när japanskan SLUTAR kl 21.

Yay, mamma kom förbi och lämnade banankaka och en matid limpa :) mumsigt värre!

Fredagströttheten är 100% installerad. Tryck på "Klar" för att gå vidare.

Klockan ringde, snooze. Klockan ringde igen, snooze. Klockan slutade ringa, jag satte om till nytt alarm. *riiiing* Snooze.
Tittar ut, halvdör av det grå vädret. Enda bra att snön från inatt har smält bort. Går runt hemma och bara tittar. Inser att jag vandrar i cirklar, gör en ansträngning och hoppar in i duschen. Tittar på klockan och förvånas att jag egentligen börjar cirka tio minuter efter. Orkar inte ens lyfta ögonbrynet, går och fixar frukost.
Tittar på nyhetsmorgon och typ dör lite av att det är såå tråkigt. Tar en till knäcke me skinkost på. Glor lite på "Jims värld" och suckar över att jag redan hade sett det avsnittet. Tar en till macka. Knäpper över till TV6 och ser ännu ett avsnitt av "Jims värld" och tänker att jag borde åka.
Ser ut en buss jag ska ta, inser att jag måste fixa med matlåda och ändrar mig. Tar en till macka och tar nästa buss.
Så kan det gå en grådisig fredagsmorgon när man bara vill sova vidare.

Jag kunde gått och tränat idag, men är inte helt kry. Jag kunde åkt till Farfar Pär och ätit gott med familjen, men orkar inte. Vill inte. Kunde åkt in till stan och tittat efter en liten whiteboardtavla att träna hiragana på.

Men jag orkar bara inte.
Det är som att det grådisiga vädret har sugit ut all glädje och givit mig något annat istället.
Så jag trycker på "Klar" och hoppas att arbetsprogrammet avslutas snart innan jag måste startas om.

RSS 2.0